10 zieke kinderen geven quarantaine-advies aan hl Nederland

make-a-wish brigade
make-a-wish brigade

Make-a-Wish, Zo heet de stichting die de allerliefste wens vervult van kinderen met een ernstige soms zelfs levensbedreigende ziekte. Maar nu gaat dat even niet. In een video geven 10 ernstig zieke kinderen aan hoe zij daaraan toch een positieve draai geven. Met #thuisblijftips en adviezen.

(Thuis)isolatie
Zelf weten de 10 kinderen maar al te goed waf (thuis)isolatie en het omgaan met onzekerheden betekent. Als kwetsbare groep moeten zij altijd al extra voorzichtig zijn. Meestal kunnen zij buiten niet meespelen of meedoen aan andere activiteiten. Vanuit deze ervaring willen ze nu anderen positieve energie geven.

Allerliefste wens
Zoals ze dat zelf ook dankzij de stichting Make-a-Wish krijgen bij het vervullen van hun allerliefste wens. Samen met een zgn. wenshaler en wensvervuller werken ze zelf aan het vervullen van hun allerliefste wens, Daarbij krijgen ze alle aandacht. Over de betekenis daarvan las ik in het boek ‘’Troost, die ertoe doet’, dat eind maart 2020 bij uitgeverij DAMON verscheen. ’

Wish-journey

Voor het vervullen van de wens maakt het kind een Wish Journey. Deze start op het moment dat een arts een kind opgeeft voor een specifieke wensvervulling, De wensreis eindigt op de dag dat die allerliefste wens echt in vervulling gaat.
’Door zelf onderdeel te zijn van zo’n Wish-Journey krijgt het kind positieve energie. Zo vinden kinderen en de mensen eromheen weer nieuwe kracht om sterker de toekomst tegemoet te gaan’’, las ik in ‘’Troost die ertoe doet,’’ van Inez Lips en Cobi Klappe.

Jonge ervaringsdeskundigen
De stichting Make-a-Wish vertrouwen erop dat de tips van hun jonge ervaringsdeskundigen op het gebied van (thuis)isolatie héél Nederland helpen. Wij vinden het heel naar dat we in deze tijd de wensvervullingen van onze kinderen niet door kunnen laten gaan’’, zegt Hanneke Verburg, algemeen directeur Make-A-Wish Nederland.
De wensvervullingen staan op pauze, maar hun ziektes kunnen we niet pauzeren. We roepen iedereen op om ook zelf #thuisblijftips te delen. En natuurlijk roepen wij bedrijven en donateurs ook op om aan ons te blijven denken en ons – juist nu – te blijven steunen. Dan kunnen we als dit allemaal voorbij is weer de allerliefste wensen van onze helden vervullen.’’

Over Make-A-Wish Nederland

Met ruim 400 vrijwilligers realiseert Make-A-Wish Nederland jaarlijks meer dan 650 wensen van ernstig, soms zelfs levensbedreigend zieke kinderen en jongeren tussen 3 en 18 jaar. Het laten uitkomen van hun liefste wens verandert levens en geeft kinderen kracht en vertrouwen voor de toekomst.


Artikel links