16 juni Haarlem Shoppingnight

Magazine  »  Lifestyle (808 artikelen)  »  Fashion (10 artikelen)

Voor de tweede keer organiseert Haarlem op 16 juni de Haarlem Shoppingnight. Alle winkels zijn die dag tot 24 uur geopend, Om 18 uur rolt schrijfster en actrice Elle van Rijn op de Grote Markt de langste rode loper ter wereld uit. De organisatie verwacht dat, het evenals vorig jaar een giga-succes wordt.

Op de Grote Markt in Haarlem rolt de Haarlemse op feestelijke wijze en onder begeleiding van Danshuis Haarlem het laatste stuk van de 5 kilometer rode mat uit. Dit is tevens de start van de Haarlem ShoppingNight 2011. Vrijwel alle winkelstraten in de binnenstad zijn met elkaar verbonden. Hiermee verwelkomt Haarlem alle bezoekers van de shoppingnight en doet zij een gooi naar het record van het Guinness Book of Records. Het huidige record komt uit België en staat op 4.4 kilometer.

Shoppen en entertainment

Tot middernacht kan er volop worden geshopt en geprofiteerd van aantrekkelijke kortingen. Maar er is meer. Winkeliers pakken flink uit en trakteren het publiek op leuke activiteiten, live muziek, straattheater, hapjes, drankjes, workshops en modeshows. Op acht verschillende locaties in binnenstad vinden tot middernacht activiteiten plaats. De rode loper zorgt niet alleen voor een feestelijk en gastvrij gevoel, maar dient bovendien als richtingaanwijzer voor het uitgebreide programma. Kijk voor meer informatie en een filmimpressie per locatie op www.haarlem.nl.

Signeersessie

Elle van Rijn signeert tijdens de Haarlem ShoppingNight van 20:00 uur tot 20:45 uur haar laatste roman ‘Het vergeten gezicht’. De signeersessie vindt plaats in boekhandel H. de Vries Boeken aan de Gedempte Oude Gracht 27. In samenwerking met Dwarsligger organiseert H. de Vries Boeken deze bijzondere avond, de ‘Nacht van de Dwarsligger’. Naast Elle van Rijn komen ook Renate Dorrestein (‘Zolang er leven is & Is er hoop’; van 20:45-21:30 uur) en Henk Rijks (‘De Kostwinner’; 21:30-22:15 uur) signeren. Bezoekers maken kans op één van de 25 gratis exemplaren van de boeken.

4 maanden gratis naar de film

Op 2 juli 2011 opent bioscoop Pathé Haarlem haar deuren in het nieuwe Raaksgebied. Ter gelegenheid hiervan geeft Pathé Haarlem 25unlimited kaarten weg tijdens de Haarlem ShoppingNight. Met deze kaart kan de winnaar 4 maanden lang gratis en onbeperkt naar de film. Om kans te maken op een unlimited kaart kunnen bezoekers meedoen aan een stempelactie. Meer informatie op www.haarlem.nl.

Pre-Holiday Party Transavia

Transavia.com organiseert tijdens de Haarlem ShoppingNight vanaf 20:00 uur de gratis Pre-Holiday Party op de Grote Markt. Deze tweede editie staat geheel in het teken van Italië. Dresscode: Italiaanse stijl! Samen met de 538 DJ’s on Tour en een intiem optreden van o.a. Alain Clark belooft het weer een geweldig feest te worden. Iedereen die op tijd is, maakt grote kans op gratis tickets. Checkwww.transavia.com/party voor meer info!

Bereikbaarheid

Kijk voor de bereikbaarheid van Haarlem op www.haarlem.nl of in de Haarlem ShoppingNight programmakrant. Let op! Parkeergarage De Appelaar is weer open dus ook op 16 juni. Parkeren kan tevens in de openbare parkeergarages Stationsplein, De Raaks, Houtplein, De Kamp of Cronjé.

Blijf op de hoogte!

Blijf met je mobiele telefoon op de hoogte van het programma en alle kortingsacties tijdens Haarlem ShoppingNight. Ga naar www.haarlem.nl (automatische link naar m.haarlem.nl) en mis niks!
Of scan de QR code. Download via http://get.neoreader.com de gratis neoreader en richt je telefoon op de QR code.
Via Twitter (#shoppingnight) blijf je zowel voorafgaand aan de avond als tijdens de Haarlem ShoppingNight op de hoogte van alle acties.


Meer informatie

Kijk voor actuele informatie over de Haarlem ShoppingNight op www.haarlem.nl