3.500.000 huishoudens ontvangen Rembrandt-krant

Iedereen een Rembrandt
Iedereen een Rembrandt

Deze zomer nemen het Mauritshuis, het Rijksmuseum, Museum Het Rembrandthuis en Museum De Lakenhal het initiatief voor de grootste Rembrandt-tentoonstelling van Nederland. Vanaf zondag 23 juni ontvangen 3.500.000 huishoudens in Nederland de speciale krant ‘Iedereen een Rembrandt’, boordevol informatie over de wereldberoemde schilder.

In de krant staat een exclusief interview met René en Natasja Froger. Heb je een fotogenieke hond. Dan kan je aan de slag op Instagram (#rembrandtindemand).

Kunstwerk van formaat
In elke krant is bovendien een kunstwerk van Rembrandt op A2-formaat toegevoegd: het Joodse Bruidje uit het Rijksmuseum, Zelfportret, leunend op een balustrade uit Museum Het Rembrandthuis, De Brillenverkoper uit Museum De Lakenhal of het late Zelfportretuit het Mauritshuis. In elke krant zit één van deze schilderijen en wie het kunstwerk voor zijn of haar raam hangt, maakt kans op één van de 100 prijzen van € 350. Zo ontstaat de allergrootste Rembrandt-tentoonstelling die Nederland ooit heeft gekend. Zie ook bijgaande teaser in de link.

Dit jaar is het 350 jaar geleden dat de wereldberoemde schilder (1606-1669) overleed in Amsterdam.

René en Natasja

In een exclusief interview met de Frogers vertellen zij in de ‘Iedereen een Rembrandt’-krant welke schilderijen van de meester hun favoriet zijn. Vanaf 23 juni delen ze hun passie voor de schilder in een video die in Museum Het Rembrandthuis werd opgenomen.
René: ‘Ongelofelijk knap zoals Rembrandt schildert en mensen neeerzet. Mijn favoriet is het late zelfportret [in het Mauritshuis] waar hij zichzelf schildert mét onderkin en wallen’. Natasja: ‘Voor mij is het schilderij van zijn zoon Titus de mooiste, dat raakt me in m’n moederhart. Zó mooi neergezet, zó veel liefde spat er van het doek af’.

De veelzijdigheid van Rembrandt komt aan bod in de rubriek Welke Rembrandt ben jij? In de rubriek Typisch Rembrandt ontdek je wat zo kenmerkend is aan zijn werk en Het leven van Rembrandt geeft een overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen in zijn leven.

Rembrandt in de mand

Omdat naar verluidt Rembrandt een echte hondenliefhebber was, is speciaal voor hondenbezitters de prijsvraag Rembrandt in de mand georganiseerd. Lezers die een foto van hun hond op Instagram plaatsen met #Rembrandtindemand maken kans op een fotoportret van hun geliefde viervoeter in Rembrandtstijl. De winnaar wordt bekend gemaakt op 4 oktober a.s.

Rembrandt komt naar je toe

Om Rembrandt nog meer onder de aandacht te brengen komen de vier musea ook met een rijdend ‘Rembrandt-atelier’. Onder de titel Rembrandt on Tour rijdt het atelier de hele zomer langs vijf grote evenementen, startend op de Vierdaagse Feesten in Nijmegen (13-15 juli). De bus zit vol activiteiten die met de grote kunstenaar te maken hebben, teken onder meer je eigen zelfportret met behulp van digitale techniek. Wie in de buurt van het evenement in een Rembrandt-straat/steeg/laan of plein woont, wordt uitgenodigd om als speciale gast naar het rijdende Rembrandt-atelier te komen.

Iedereen een Rembrandt wordt mogelijk gemaakt dankzij de deelnemers van de BankGiro Loterij.

Vanaf vandaag is de website online

Artikel links