50PlusBeurs blokkeert deelname ouderenbond

Magazine  »  50plus (194 artikelen)  »  50plusbeurs (18 artikelen)

De 100.000 bezoekers die de jaarlijkse 50PlusBeurs volgende week verwacht, zullen vergeefs zoeken naar activiteiten van ANBO. De grootste Nederlandse ouderenbond, spreekbuis voor 400.000 senioren, ligt overhoop met de organisatie.

“Al onze ideeën en wensen zijn getorpedeerd”, vindt ANBO-directeur Liane Wubbels. “We presenteren ons jaarlijks met een grote stand, originele activiteiten en politieke debatten. Maar dit jaar is er zoveel tegenwerking en sturing, dat we geen andere keuze hebben dan afzien van deelname. Met het afhaken van de grootste belangenbehartiger van ouderen krijgt de beurs een incompleet karakter. En dat betreuren wij.”
Volgend jaar bekijkt de seniorenbond opnieuw of ze wel tot goede samenwerking met de 50PlusBeurs kunnen komen.

ANBO staat overigens wel met partners op de beurs: met Blijf Veilig Mobiel en Roze 50+ Nederland. En organiseert samen met VARA Kassa Radio op vrijdagmiddag 18 september een politiek debat over pensioenen. Woensdagmiddag neemt de seniorenbond vanaf de beurs deel aan een AOW-debat voor De Praktijk op Radio 1. ANBO zal op vrijdag- en zaterdagochtend in Utrecht aandacht vragen voor de verhoging van de AOW-leeftijd en beursbezoekers van informatie voorzien.

Over ANBO
ANBO is de grootste onafhankelijke belangen- en emancipatieorganisatie voor senioren in Nederland, ongeacht geloofsovertuiging, levensbeschouwelijke, maatschappelijke of politieke opvatting. De seniorenbond is spreekbuis voor bijna 400.000 senioren en wil de zelfstandigheid en de keuzevrijheid van ouderen vergroten, onder meer op het gebied van wonen, werken, vrije tijd, zorg en inkomen. Bovendien geeft ANBO aan leden persoonlijk advies en informatie, en biedt het culturele, sportieve en recreatieve activiteiten en aanzienlijke kortingen. ANBO is lid van FNV, NPCF, Age Europe en AARP Global Network. Meer informatie is te vinden op www.anbo.nl