8 tips voor een onbetaalbare droomreis

Je hebt er lang voor gespaard. En als dan je eindelijk je droomreis kunt gaan maken, wil je natuurlijk niet al je geld kwijt zijn aan de vliegtickets en verblijf. We geven je zeven tips om de reis- en verblijfskosten zo laag mogelijk te houden en van je droomreis een onvergetelijk succes te maken.

1. Plan op tijd
In het hoogseizoen zijn vliegtickets en verblijf soms wel 3 keer duurder dan de periodes ervoor of erna. Bekijk vooraf goed of je je reis hierop kunt aanpassen. Wat is je bestemming en hoelang wil je er blijven? Met een duidelijk reisplan kun je de duurste periodes ontwijken.

2. Boek vroeg, of juist laat
Heb je je reisplan duidelijk voor ogen? Boek dan zo tijdig mogelijk en profiteer van vroegboekkortingen. Of maak gebruik van voordelige last minute prijzen door heel laat te boeken. Het is natuurlijk wel de vraag of jouw droomreis dan nog beschikbaar is. Bijkomend voordeel van op tijd boeken is natuurlijk dat je de voorpret ook verlengt!

3. Welk seizoen is het op je bestemming?
Voordat je gaat boeken is het goed om te bedenken wat voor weer je op je bestemming kunt verwachten. Wist je bijvoorbeeld dat de beste tijd om naar Curacao te gaan niet midden in de zomer is, maar van februari tot april? Het regenseizoen is dan net voorbij en het eiland staat in volle bloei. Van juli tot oktober zucht het eiland onder de tropisch hitte. Boekingssites kunnen je helpen bepalen wat de beste tijd van het jaar is voor een reis naar jouw droombestemming.

4. Buiten het weekend
Tijdens het weekend is reizen vaak veel duurder dan reizen op een doordeweekse dag. Zijn jouw vertrekdata flexibel? Doe daar je voordeel mee en boek je heen- en terugreis op de goedkoopste dagen. Zaterdag is de meest populaire dag en dus vaak het duurst. Op dinsdag, woensdag en donderdag vliegen is vaak het goedkoopst.

5. Boek op dinsdagmiddag
De meeste mensen boeken hun vakanties in het weekend. Reisorganisaties verhogen daarom de prijzen in het weekend. Op dinsdagmiddag wordt dit weer aangepast en zijn vliegreizen meestal het goedkoopst. Bovendien komen de nieuwe aanbiedingen dan ook online. Het maakt dus niet alleen uit wanneer je vliegt maar ook wanneer je boekt!

6. Vlieg om en wees flexibel
Een directe vlucht is natuurlijk het meest comfortabel. Toch is vliegen via andere steden vaak een stuk goedkoper. Het kost je meer tijd, maar het is het afwegen waard. Een tussenstop kan de prijs flink drukken. Boek je alleen tickets en ga je een rondreis maken door het land van je bestemming, boek dan steeds je volgende accommodatie pas een dag van tevoren. Zo krijg je altijd de beste deals. En het maakt je reis ook een stuk avontuurlijker!

7. Boek een pakketreis
In plaats van de vliegreis en je accommodatie los te boeken kun je ook kiezen voor een pakketreis. Dat is vaak een stuk voordeliger. Tickets en accommodaties worden door reisorganisaties namelijk grootschalig ingekocht. Vergelijk maar eens bij de verschillende aanbieders.

8. Laat Schiphol links liggen
Bespaar door vanaf een regionaal vliegveld te vertrekken. Net over de grens vanaf Düsseldorf of Brussel bijvoorbeeld. Het is soms iets verder reizen, maar het kan die langere autorit meer dan waard zijn!

Ook reisplannen? Bekijk alle aanbiedingen via Startpagina.nl!