Actie Mauritshuis, een tattoo voor Human Rights Tattoo

Op 12 december is het Mauritshuis voor één dag een tattoostudio voor Human Rights Tattoo. Deze internationale organisatie wil mensen meer bewust maken van het belang van universele mensenrechten.

De Universele Verklaring voor de Rechten van de Mens (UVRM) uit 1948 bestaat uit 6.773 letters en elke letter uit die verklaring krijgt een eigen ‘ambassadeur’, doordat deze letter stuk voor stuk wereldwijd op 6.773 personen wordt getatoeëerd. Zo vormen al deze letter-tatoeages uiteindelijk de gehele UVRM. Het Mauritshuis kwam in contact met de organisatie en was direct enthousiast om mee te doen met dit project.

Internationaal project
Martine Gosselink, directeur Mauritshuis: ‘Het was voor ons geen vraag óf we mee zouden doen met dit bijzondere, internationale project. Als museum staan wij middenin de samenleving en hebben we ook een maatschappelijke rol te vervullen. Als wij hiermee een hele kleine bijdrage kunnen leveren aan het bewustzijn van het belang van de rechten van de mens, dan is onze deelname al zeer geslaagd’.

Meld je aan!
Op zaterdag 12 december a.s. is het Mauritshuis tussen 10.00 en 18.0 uur de locatie waar vier gerenommeerde tattoo-artiesten bij 72 personen een letter op hun lichaam gaan zetten. Het getal 72 is gekozen omdat de UVRM twee dagen eerder zijn 72ste verjaardag viert. Op de website van Human Rights Tattoo kunnen belangstellenden voor een tatoeage zich vóór 20 november aanmelden door middel van online formulier met een persoonlijke motivatie. Uiteraard is het hele event in het Mauritshuis corona-proof. Daarom ontvangt iedereen die wordt uitgekozen voor een UVRM-tatoeage een tijdslot toegewezen. Alle informatie over het event staat op de website.

Artikel links