Al wandelend genieten van rust en stilte op de Kapellenbaan bij Gennep

Omgeving Kapellenbaan Fotograaf: Marieke Rongen
Omgeving Kapellenbaan Fotograaf: Marieke Rongen

De Kapellenbaan combineert hedendaagse kunst met eeuwenoude regionale kunstschatten. De route in het oudste cultuurlandschap van Nederland is gratis te bezoeken.

Mariakapel - Maria Roosen Fotograaf: Marieke Rongen
Mariakapel – Maria Roosen Fotograaf: Marieke Rongen

Kapellenbaan combineert werk van artistieke ‘grensverleggers’ als Atelier Van Lieshout, Frank Havermans, Sachi Miyachi en Maria Roosen met het eeuwenoude culturele erfgoed uit de regio Boxmeer, Cuijk en Gennep (Noord-Brabant en Limburg).


Nieuw ontmoet oud
De werken van de kunstenaars zijn stuk voor stuk uniek en maken verbinding met het bijzondere landschap én met de regionale culturele en maatschappelijke tradities. Op de route ontdekt men daarnaast eeuwenoude unieke (religieuze) kunstschatten zoals het Severijnorgel in Cuijk (1625/1650), het Mauritsraam in het Kruisherenklooster in St. Agatha (1618/1620), de Joodse begraafplaats in Vierlingbeek en de moderne mozaïeken van het Ellen Hofmannplein in Gennep.
‘ Toen we het project bedachten had ik niet kunnen verzinnen dat het oogmerk van onze nieuwe kapellen: het bieden van stilte en afzondering, in deze Corona-tijd zo actueel zou zijn. Piet de Jonge, curator van Kapellenbaan

Over Kapellenbaan
Kapellenbaan is een project van Stichting Cultuur zonder Grenzen en een initiatief van Antoine Achten. Curator van Kapellenbaan is Piet de Jonge. Hij werkte voorheen onder meer als conservator moderne kunst bij Museum Boijmans Van Beuningen.

Kapellenbaan wordt ondersteund door het Mondriaan Fonds, Provincie Limburg, Kunstloc Brabant, BPD Cultuurfonds, Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, gemeente Gennep en de gemeente Cuijk.

Praktische informatie
De route is gratis te bezoeken. Voor de routekaart en meer informatie kijk op







Artikel links