All you can eat – The Tennesse Studs

Magazine  »  Lifestyle (808 artikelen)  »  Lezen & muziek (288 artikelen)

All you can eat is alweer het derde schijfje van the Tenessee Studs sinds de band in 1999 is opgericht, tevens mijn eerste kennismaking met de band. Bij toeval ontdekt bij een bekende Amsterdamse platen/cd winkel waar dit album in een luisterpaal zat. Liedjes met een knipoog en soms verder gaan dan alleen maar leuk te zijn. Letty en St. Thomas in your head zijn twee prachtige nummers die over de dood gaan, we zullen ook nooit weten welk nummer de radio speelde toen het noodlot toesloeg in St Thomas.

Als je naar de overige tracks luistert dan kan je de volgende conclusie trekken dat the Studs:

  1. het liefst drinken ze die fles drank in hun eentje op.
  2. vinden een baas maar zo zo ze doen liever alles zelf
  3. hebben een hekel aan de maandag
  4. willen geen kalkoen op de barbecue maar het liefst hun zelf gevangen vis,
  5. Dat de grootste verslaving beter dan alle drank en drugs bij elkaar de appeltaart van oma is.Verder zijn the Studs ook teleurgesteld in mensen die maar namen van grote artiesten noemen en vertellen hoe goed ze wel niet zijn, maar het nooit over hun bandje hebben. Alle facetten die onder de noemer Americana vallen komen op dit album voorbij. All you can eat is een album dat bewijst dat je niet in een peperdure Amerikaanse studio met idem dito producer en muzikanten hoeft te zitten, maar gewoon in ons land ook een kwaliteits album kan maken. Steeds meer artiesten brengen hun eigen materiaal zelf uit en als muziekliefhebber mag je blij zijn dat er ook nog winkels zijn die de moeite nemen om hun product te verkopen. Voor het hoesontwerp geef ik ze nul van de vijf sterren maar het gaat tenslotte om de muziek en van mij krijgen ze van de vijf sterren er zes. Nu maar hopen voor The Studs dat er nog een dj is die ze uitnodigt om een aantal nummers te komen spelen. Het stukje dat ik geschreven heb zal misschien best wel aardig zijn, maar daar heeft de band zelf niet veel aan die paar mensen die het lezen daar wordt je ook niet rijk van. Ook al zou je in een tv programma 1 minuut mogen spelen wil niet zeggen dat men massaal de volgende dag naar de platenzaak gaat om de cd aan te schaffen.

If you think this is a bad record listen to it again and discover the beauty of it.If you think this is a good or very good record play it again and let your neighbours enjoy the music or spread the word to your friends, dat zullen de Tennessee Studs niet erg vinden want all you can eat is gewoon lekker plaatje die in dit genre tot de top behoord.

Artikel links