Alle priklocaties zijn vandaag gesloten wegens extreem winterweer

Peter Lasschuit, krijgt zijn eerste vaccinatie op 6 februari
Peter Lasschuit, krijgt zijn eerste vaccinatie op 6 februari

Oeps, mijn man Peter Lasschuit (85) was er gisteren op tijd bij. Vandaag, 7 februari zijn alle priklocaties gesloten. ANBO vindt dat de vaccins tegen het coronavirus al in februari naar de mensen toe moeten worden gebracht.

7 februari, wegens extreem winterweer zijn alle test-en priklocaties gesloten
7 februari, wegens extreem winterweer zijn alle test-en priklocaties gesloten

ANBO maakt zich grote zorgen dat senioren zich door het slechte weer nu niet laten vaccineren bij een van de centrale priklocaties en wachten totdat ze bij de huisarts terecht kunnen. Maar dat gaat nog wel weken duren.

Ouderen durven niet naar de priklocatie
Corona-AdvieslijnVandaag (zondag 7 februari) zijn vanwege het weeralarm alle GGD-priklocaties gesloten. Maar ook de komende week wordt sneeuw en ijs verwacht.
Bij de Corona Advieslijn van ANBO komen reacties binnen van mensen op hoge leeftijd die daarom wachten totdat ze de prik van de huisarts krijgen. Dat gaat nog zeker tot in maart duren, terwijl voor deze doelgroep iedere dag telt.

Breng het vaccin naar de mensen toe
Het winterse weer is een extra reden om de vaccins zo snel mogelijk naar mensen op hoge leeftijd toe te brengen. ANBO heeft het al die tijd al bizar gevonden dat mensen van boven de 90 jaar, en vervolgens de mensen boven de 85 jaar (en zo verder), naar een centrale locatie moeten.

Vanaf maart krijgen de mensen ouder dan 65 jaar, die nu niet naar een centrale locatie kunnen komen, hun prik van de huisarts. ANBO pleit ervoor naar creatieve manieren te zoeken om al in februari het vaccin naar de senioren toe te brengen, bijvoorbeeld door:
• vanuit de centrale GGD-locaties met bussen naar locaties te gaan als wooncomplexen en supermarken in de wijk.
• Of de huisartsen de vaccins te laten ophalen bij die centrale locaties voor hun eigen patiënten op hoge leeftijd. Het blijkt wel degelijk mogelijk ook het Pfizer-vaccin te distribueren in kleinere hoeveelheden.Artikel links