Als een parel in een oester

Er is maar één provincie in Nederland die bekend staat om haar heerlijke oesters; Zeeland! En hier, op het eiland Zuid-Beveland ligt het prachtige Villapark de Oesterbaai. Zoals een parel in een oester slechts zelden voorkomt, zo zijn er maar weinig parken die dezelfde luxe uitstralen als de Oesterbaai.

Het park ligt op loopafstand van het gezellige en historische dorp Wemeldinge. Je kunt in dit dorp uit de 11e eeuw molens, een 600 jaar oude kerk en andere historische gebouwen bekijken. En oesters eten natuurlijk. Er zijn knusse visrestaurantjes waar ook altijd mosselen op de menukaart staan.

Comfortabele bungalows
Er zijn vijf, zes en achtpersoons bungalows. Onze bungalow is mooi en compleet ingericht. In de keuken een grote ijskast, een magnetron, een oven en zelfs een vaatwasmachine! Op de eerste verdieping staat een wasmachine. Heel handig voor gezinnen die naar het strand gaan of gaan varen. Zeker als je wat langer blijft is dat nuttig voor alle handdoeken.
Comfortabele bedden zorgen er vanzelf voor dat je heerlijk slaapt. We hadden een groot stuk groen bij onze bungalow, het was fantastisch om buiten te ontbijten, ook nu het al wat kouder begint te worden. Een dikke trui aan en genieten van alle natuur om je heen.
Ik moet ineens denken aan een paar regels uit het lied “Zomer in Zeeland” waarmee Saskia en Serge in 1971 een hit hadden.

Ochtend in Zeeland, een dorp aan een duinpan,
Een klein hotel, door groen omgeven,
Ochtend in Zeeland, de zon van de zeekant,
Ontvouwt een dag van lokkend leven.Want inderdaad, Zeeland lokt. Het moment is aangebroken om plannen te maken over wat we vandaag gaan doen.


Omgeving
Je vervelen is hier niet mogelijk, ook al ga je een maand. Je kunt er heerlijk fietsen en wandelen. Het park verhuurt fietsen, de bewegwijzering op Zuid-Beveland is prima. Goes ligt op 9 km afstand. De oude vestinggracht en de stadswallen zijn zeker de moeite waard om te bekijken. Ook het voormalige stadhuis uit de 15e eeuw is te bekijken. De “hoofdstad” van de oesters en mosselen, Yerseke, ligt 7 km bij Wemeldinge vandaan. Zierikzee ligt wat verder weg, 30 km, maar eigenlijk moet je daar toch ook een dag voor uittrekken. Via de Zeelandbrug is deze trekpleister voor toeristen te bereiken. Niet alleen de historische monumenten zijn prachtig, ook een wandeling door de haven is interessant. Middelburg, op het eiland Walcheren, ligt 32 km bij Wemeldinge vandaan.

De kracht van het water
Nederland ligt voor meer dan de helft onder de zeespiegel, dat hebben we allemaal op school geleerd. Om herhaling van de watersnoodramp van 1953 te voorkomen zijn de Deltawerken gebouwd. Bij Deltapark Neeltje Jans kun je de geschiedenis opnieuw meemaken: Van de watersnood tot en met de bouw van de Deltawerken. Exposities, films en de bezichtiging van de dam geven je een indruk van de enorme kracht van het water.
Voor sommige 50plussers zal de ramp uit 1953 nare herinneringen oproepen. Maar laat dat geen reden zijn om deze bezienswaardigheid over te slaan. De manier waarop de wetenswaardigheden gebracht worden is al uniek. Juist dat kan een reden zijn om Deltapark Neeltje Jans te gaan bezoeken. Anderen zijn er trots op dat Nederland zoiets groots als de Deltawerken gerealiseerd heeft. Overigens, er zijn heel veel leuke andere dingen te doen, ook – of misschien speciaal – voor (klein)kinderen. Zoals een zeehondenshow, glijden van de waterbaan, spetteren op de waterspeelplaats en door de grote walviswereld lopen. Probeer zelf eens de orkaanstorm te trotseren! Even uitrusten? Dat kan in het restaurant of het Pannenkoekenhuis.

De brochure van Villapark de Oesterbaai begint met de zin “In Zeeland is altijd alles in beweging: het water, de wolken, de lucht!” Ik wil daar graag nog “de mens” aan toevoegen. Ook als ik veel langer was gebleven, zou ik mij prima geamuseerd hebben! Ik vond het jammer dat we weer naar huis moesten, ik heb in ieder geval een goede reden om terug te komen.

Villapark de Oesterbaai B.V.
Binnendijk 2-95
4424 NS Wemeldinge
Telefoon 0113-621444
info@oesterbaai-zeeland.nl
www.oesterbaai-zeeland.nl

Tekst: Marcia Keer
info@ideemix.nl