Americas Music in Omniversum met Aloe Blacc, Louis Armstrong en Elvis

Roadmap of America's music
Roadmap of America’s music

Vanaf 3 juli draait in het Haagse filmtheater Omniversum de nieuwe grootbeeldfilm America’s Music van Greg MacGillivray. Rapper en soulzanger Aloe Blacc maakt een muzikale roadtrip door de Verenigde Staten van New Orleans via Chicago, Nashville, Miami en Memphis naar New York op zoek naar de roots van jazz, blues, country, soul en rock & roll. De gids in de Nederlandse versie is Chris Zegers.


Louis Armstrong en Elvis Presley, iconen van de Amerikaanse muziek, nemen in de grootbeeldfilm van Greg MacGillivray (Everest, The Living Sea, Dolphins) een belangrijke plaats in.

Rapper en soulzanger Aloe Blacc
Rapper en soulzanger Aloe Blacc, bekend van nummers als I Need a Dollar, Avicii’s Wake Me Up en Carry You Home, volgt de reis van Armstrong van New Orleans naar Chicago en verder door de Verenigde Staten.
Met zijn avontuurlijke solo’s, bluesy frasering en onnavolgbare improvisaties was de trompettist/zanger een revolutionair in de jazz en een van de invloedrijkste musici van de twintigste eeuw. Elvis groeide door zijn unieke geluid en stijl uit tot een internationale sensatie. Nog altijd bezoeken jaarlijks ruim 600.000 fans vanuit de hele wereld zijn huis Graceland in Memphis.

Nieuwe artiesten
Behalve Armstrong en Presley zijn in America’s Music invloedrijke artiesten en nieuwe talenten te zien en horen zoals Jon Baptiste, Gloria Estefan, Dr. John, Bandaloop, Donnetta ‘Lil Bit’ Jackson en Eddie ‘Pause’ Martin Jr., Ramsey Lewis, Willow Osborne, The Flying Elvi, The Fisk Jubilee Singers, Irma Thomas, The Detroit Youth Choir, Gareth Laffely, The Beale Street Flippers en Charles ‘Lil Buck’ Riley.
Op het 840 m² grote scherm van Omniversum – uitgerust met 36 luidsprekers, zeskanaals digitaal geluid en zes subwoofers voor voelbaar lage tonen – is America’s Music een vrolijke en meeslepende muzikale en visuele ervaring. De verteller bij de Nederlandse versie is acteur, zanger en presentator Chris Zegers.

Greg MacGillivray, de directeur van MacGillivray Freeman Films, kreeg 10 april in Las Vegas de prestigieuze Lifetime Achievement Award 2018 uitgereikt bij de New York Festivals TV & Film Awards.

Artikel links