Deze broccolisoep is makkelijk om te bereiden, heerlijk om als amuse of tussengerecht te nuttigen en het is nog ongelofelijk gezond ook.
Foto & Bron recept: Eetsnob
Ingrediƫnten (amuse voor 6 personen, tussengerecht voor 4 personen
600 ml bospaddenstoelenbouillon van 1 tablet, of een fond
250 gram broccoli, kan heel goed van de stronk
stukje foelie (of mespunt nootmuskaat)
1 slalotje, fijngehakt
Bereiden
Breng de bouillon aan de kook. Snijd de broccoli in grove stukken en snipper het sjalotje. Doe dit in de bouillon, voeg de foelie toe en kook 10 minuten. Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Daarna de soep nog door een zeef roeren. Niet alleen door de zeef gieten, want dan blijft er teveel lekkers in de zeef achter. Gewoon met de bolle kant van een soeplepel of met een houten lepel zoveel mogelijk door de zeef drukken. Verwarm de soep (niet koken) vlak voor het serveren. Schenk in glaasjes of koffiekopjes, viola. Eet smakelijk.
Foto & Bron recept: Eetsnob