ANBO deelt 120 kerstpakketten uit aan eenzame ouderen

Pia Douwes
Pia Douwes

Musicalster Pia Douwes deelt namens de ANBO als eerste kerstpakketten uit aan eenzame ouderen.

Ze weten nog niets van niets, de drie dames waar musicalster Pia Douwes aanstaande dinsdagmorgen gaat aanbellen om ze namens ANBO te verrassen met een kerstpakket.
Een 89-jarige vrouw die alleen zit met kerst omdat ze bang is voor corona. Een 52-jarige vrouw die het virus ook vreest maar toch boodschappen doet voor mensen in de straat. En een 74-jarige vrouw die corona heeft gehad, nog steeds herstellende is en alleen woont.

Met kerst alleen
Bijna de helft van de ouderen verwacht dit coronajaar met kerst alleen of alleen met de partner te zijn. Daarom roept ouderenorganisatie ANBO iedereen op om – juist ook in deze lockdown – om je heen te kijken wie eenzaam is en daar aandacht aan te schenken.
Op 18 december gaf ANBO het startsein voor het uitdelen van 30.000 kerstkaarten die mensen zelf hebben gemaakt voor eenzame ouderen: bij Zorgspectrum Nieuwegein kregen twee heren op hoge leeftijd de eerste zelfgemaakte kerstkaarten. Thuiszorgorganisaties helpen mee met de actie van ANBO; zij weten precies wie zo’n kaartje het beste kunnen gebruiken.

Kerstpakket
Ook heeft ANBO een actie waarbij mensen iemand kunnen nomineren om verrast te worden met een kerstpakket. De eerste drie worden dinsdag (22 december 2020) door de bekende musicalzangeres Pia Douwes uitgedeeld. Dat zal gebeuren tussen 10.30 en 12.30 uur, in het midden van het land. In totaal worden 120 ouderen verrast, want ANBO bestaat 120 jaar.

ANBO is blij met alle initiatieven richting eenzame ouderen met kerst en hoopt met haar acties nog meer mensen te inspireren om met de feestdagen onze ouderen extra goed in de gaten te houden.


Artikel links
 ANBO