ANBO geeft online stoelyoga want rust roest

In deze tweede coronagolf trekken steeds meer oudere mensen zich terug in hun huis. Uit onderzoek van ANBO blijkt dat driekwart van de senioren bijna geen andere mensen meer ziet en minder naar buiten gaat. Zeker met de winter voor de deur, betekent dat dat veel mensen minder bewegen. Daarom organiseert ANBO vanaf vandaag online yogalessen. Waar iedereen vanuit huis aan mee kan doen. Goed voor je lijf en je humeur!

Atie Schipaanboord, hoofd belangenbehartiging van ANBO: “Het spreekwoord ‘Rust Roest’ klopt echt. Als je veel thuis zit en niet veel beweegt, word je strammer. We zien helaas dat oudere mensen daardoor eerder vallen, zich bezeren en soms zelfs iets breken. Daarom is iedere dag een beetje bewegen heel goed. En leuk, want het is ook fijn om samen met anderen even bezig te zijn. Met de strengere coronamaatregelen is het leven er voor veel mensen immers niet gezelliger op geworden.”

Iedereen kan bewegen
Daarom organiseert ANBO online stoel-yoga-lessen. En de eerste is vandaag! Yoga-instructrice Monique doet tijdens de les oefeningen waarbij je kunt blijven zitten, dus iedereen kan mee doen.

De stoel-yoga-lessen worden elke maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag om 10 uur live op de ANBO Facebook-pagina (@ANBO) uitgezonden.

Steeds meer ouderen online
Atie Schipaanboord: “Uit een peiling die we in juni deden, blijkt dat steeds meer ouderen in de eerste coronagolf online zijn gegaan en actief zijn geworden op social media. De belangrijkste reden is om contact te houden met hun familie en vrienden. Dat is fijn, want daardoor kunnen zij vanaf nu op Facebook meedoen aan onze stoel-yoga-lessen. Even in beweging: dat is goed voor je lijf en je humeur!”

Telefoonlijn voor een praatje
Daarnaast heeft ANBO een onze speciale corona-telefoonlijn. Mensen kunnen ons bellen met vragen over de coronamaatregelen, maar ook als ze even hun hart willen luchten of een praatje willen maken. We zijn elke werkdag tussen 09:00 en 17:00 uur bereikbaar op telefoon 0348 – 46 66 66.

Binnenkort meer activiteiten
Atie Schipaanboord: “We gaan de komende tijd meer activiteiten voor senioren organiseren. Omdat we mensen graag willen steunen in deze lastige tijd. Daarover volgt binnenkort meer informatie.”

Artikel links
 ANBO