ANBO geeft tips om je thuis niet te hoeven vervelen

Buitenlucht doet goed, foto Marianne Visser van Klaarwater
Buitenlucht doet goed, foto Marianne Visser van Klaarwater

Vanavond maakte het kabinet aangescherpte maatregelen bekend. ANBO toont begrip. Ook beseft ze dat ouderen nu nog meer aan huis gekluisterd zijn. Daarom ze creatieve tips aan thuisbljvers.

“Veel ouderen zijn de afgelopen tijd al heel voorzichtig. Ze zijn vooral thuis en hebben weinig sociale contacten,” aldus Atie Schipaanboord, hoofd Belangenbehartiging bij ANBO. “Daarom adviseren wij mensen om elkaar – ondanks de coronamaatregelen – toch te blijven opzoeken. En om in beweging te blijven.”

Blijf creatief
De ANBO raadt aan om creatief te zijn. Ondanks de beperkingen kunnen mensen het in kleine kring ook gezellig hebben met elkaar. Bijvoorbeeld door:
• voor een familielid of kennis te koken
• zelf met een gerechtje bij iemand op bezoek te gaan.
• Samen een spelletje doen op 1,5 meter afstand, een puzzel maken of wat handwerken.
• Samen een leuke film kijken
• Digitaal bezig zijn met bijvoorbeeld beeldbellen of met elkaar een online activiteit te doen.

Bewegen in de buitenlucht
Daarnaast is bewegen en buitenlucht belangrijk. Atie Schipaanboord: “Blijf vooral een ommetje maken. Stap op de fiets en maak een tochtje. Daarnaast kunnen mensen mee doen aan de stoelyoga-lessen die ANBO vier dagen per week op Facebook aanbiedt. En voor mensen die graag een praatje maken, is er onze corona telefoonlijn.”

Omzien naar elkaar
“Ten slotte zou ik iedereen willen vragen om in z’n eigen buurt of familie een beetje extra naar elkaar om kijken. Een telefoontje, kaartje of whatsappje is een klein gebaar, maar kan echt iets voor een ander betekenen in deze lastige tijd.”

Artikel links
 ANBO