ANBO verrast haar leden met puzzelboekje en een te winnen prijs

Oeps, soms kan die coronabende me lelijk opbreken. Mijn man is 84. Wanneer hij besmet raakt, dan wacht hem mogelijk geen IC-opname door de deze week gestelde leeftijdsriteria. Gelukkig steunt de ANBO haar leden en dus ook ons Gisteren verraste ze ons met een puzzelboekje.

Ondanks het feit dat de coronamaatregelen enigszins zijn versoepeld, is het nog steeds een lastige tijd voor veel oudere mensen. Ze kunnen niet naar hun wekelijkse activiteiten en sociale contacten zijn beperkt. Zeker de mensen die tot de risicogroep behoren en bang zijn om besmet te raken met het coronavirus. Daarom willen ANBO en PostNL met een puzzelactie deze groep een hart onder de riem steken.

Liane den Haan van ANBO: “Veel ouderen zijn al meer dan 10 weken aan huis gekluisterd. Dat is echt heel lang! Gelukkig kan iedereen wel even naar buiten voor een boodschap of een wandeling, maar het leven is echt anders dan het voor de coronacrisis was. Om iedereen in deze lastige tijd een beetje afleiding te bezorgen, hebben we in maart een telefoonlijn geopend en allerlei online activiteiten op Facebook gedaan. Maar niet iedereen is digitaal en daarom sturen we nu – samen met PostNL – een leuk puzzelboekje naar heel veel ouderen.”

Puzzelen vindt iedereen leuk
Resi Becker van PostNL: “Sinds de coronacrisis zijn heel veel mensen weer gaan puzzelen. Jonge én oudere mensen vermaken zich met kruiswoordpuzzels, cryptogrammen en woordzoekers. Dat bracht ons op het idee om een speciaal puzzelboekje te maken voor alle ANBO-leden. Vandaag en morgen valt er bij meer dan 75.000 ouderen een puzzelboekje op de mat. Een cadeautje van ANBO en PostNL. We hopen dat mensen er van genieten en dat we ze op die manier een hart onder de riem steken.”

Artikel links