ANBOs Opa en Oma dag Duizenden kleinkinderen verrasten hun grootouders

Jesse (11 jaar) verrast zijn oma (mevrouw Verstoep, 92 jaar).
Jesse (11 jaar) verrast zijn oma (mevrouw Verstoep, 92 jaar).

Een groot verwenfeest. Dat was op 17 mei de Opa- en Omadag. Heel veel kinderen deden mee om hun liefste opa of oma samen met ANBO te verrassen. Duizenden opa’s en oma’s in het hele land kregen en mooie kamerplant thuis bezorgd.

Liane den Haan van ANBO: “We wilden graag een Opa en Oma dag organiseren, want we horen van veel ouderen dat ze hun kleinkinderen heel erg missen. Het advies van het RIVM is om contact met oudere mensen zoveel mogelijk te beperken en dat maakt het er natuurlijk niet gezelliger op.
Toen wij sierteeltkweker Dümmen Orange vertelden dat we graag heel veel opa’s en oma’s een hart onder de riem wilden steken, reageerden zij meteen heel enthousiast. Ze gaven ons duizenden Anthuriums en daarmee kunnen we heel veel mensen – namens hun kleinkinderen – blij maken.”

Goede bestemming
Mario Nederpelt van Dümmen Orange: “We zijn heel blij dat onze anthuriums op deze manier een mooie bestemming krijgen. Anthuriums zijn sterke planten, dus de grootouders kunnen er hopelijk een lange tijd van genieten.”

Hulp bij bezorgen van alle planten
Liane den Haan: “We hebben zondag 17 mei uitgeroepen tot Opa en Oma Dag. En vandaag krijgen heel veel grootouders een plant thuis bezorgd. Maar we kregen zoveel aanvragen dat we ook komende week nog bezig zijn om de planten bij alle opa’s en oma’s af te leveren.
Daarbij krijgen we hulp van buitendienstmedewerkers van energiebedrijf Vattenfall. Zij kunnen op dit moment hun normale werk niet doen en wilden ons graag helpen bij het bezorgen van alle planten. Waarbij ze uiteraard op 1,5 meter afstand van de oudere mensen blijven.”

Artikel links
 ANBO