ANBOs Oproep favoriete thuiszorgmedewerkers leidt tot honderden verhal

Links: Esther en Zoë Schilder. Rechts: Zwany Schipper (foto: Jos Schuurman)
Links: Esther en Zoë Schilder. Rechts: Zwany Schipper (foto: Jos Schuurman)

Samen met rapper Ali_B. deed ANBO vorige week een oproep om hun favoriete thuiszorgmedewerker te nomineren. Dat leverde tot-nu-toe al honderden reacties en bijzondere verhalen op.

Alle genomineerden krijgen een plekje op de actiepagina van onze site. ‘’Daarmee kunnen we heel Nederland laten zien welke geweldige medewerkers er in de thuiszorg werken’’, zegt Liane den Haan, directeur besuturder van de ANBO.

Duizenden thuiszorgmedewerkers
Duizenden thuiszorgmedewerkers zetten zich in om kwetsbare ouderen thuis goede zorg te geven. Ze werken op dit moment onder lastige omstandigheden, maar houden vol. Om al deze kanjers te laten weten dat we hun inzet waarderen, startte ANBO de actie.

Uit alle verhalen blijkt dat:
● de thuiszorgmedewerkers dag en nacht voor mensen klaar staan;
● er vaak een sterke band is tussen cliënt en zorgmedewerker. Zeker als iemand van de thuiszorg je al jaren verzorgt.
● de thuiszorgmedewerker op dit moment vaak de enige is die nog langs komt. Veel mensen zijn erg alleen en de thuiszorgmedewerker is een belangrijke schakel naar buiten toe.

Chocoladeharten
Met 200 chocoladeharten speelt het Nederlandse chocolademerk Coco & Sebas in op de actie. Een daarvan kreeg Esther Schilder van zorgorganisatie Careyn. Haar dochter Zoë nomineerde haar en vertelt in de video over het waarom.
Ook Zwany Schipper (61) uit Veendam werd genomineerd. Zij werkt voor TSN Thuiszorg in Wildervank. Al 20 jaar verzorgt zij de mensen in haar regio die dat nodig hebben. “Maar als ik thuis kom, ben ik alleen. Vijf jaar geleden overleed mijn man.”
Zwany Schipper werd genomineerd door Harma Saarloos (59), met wie zij al 35 jaar bevriend is. “Dat ze onder deze omstandigheden haar werk blijft doen, terwijl ze thuis ook niemand heeft: petje af!”, zegt Harma. “Mijn man en ik gaan ieder jaar met haar op vakantie. Vorig jaar nog naar Cochum aan de Moezel. Of het er dit jaar van kan komen, is nog de vraag.”

Nomineren kan nog steeds
Tot 28 april kan iedereen zijn of haar favorieten thuiszorgmedewerker nomineren. Dat kan door het nominatie-formulier.
Artikel links