Andr van Duin en Janny van der Heijden gaan weer varen #2

Holland wat ben je mooi. Hoe mooi, ontdek je met de t.v. serie Denkend aan Holland, Vanaf maandag 3 augustus nemen Andre van Duin en Janny van der Heijden de Hollandse wateren.

In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen ”Denkend aan Holland” vaart het tweetal over de Vecht en de Loosdrechtse plassen. Dat en meer is maandag 3 augustus te zien rond 21.25 uur bij MAX op NPO 1.


Indrukwekkende buitenplaatsen
In de eerste tocht van het nieuwe seizoen
Denkend aan Holland maken Janny en André een chique tocht over de rivier de Vecht en de Loosdrechtse Plassen. Ze varen langs indrukwekkende buitenplaatsen: grote prachtige huizen met enorme tuinen en veel land.
Welgestelde Amsterdammers lieten deze vanaf de 17e eeuw bouwen langs de Vecht. Zo konden ze in de zomer de stank, de pest en de drukte in de stad mijden. Deze stedelingen hadden niet alleen fantastische huizen op geweldige plekken, ze gebruikten ook heel bijzonder servies.
Janny en André gaan in stijl lunchen en ontbijten en sluiten hun tocht af als gast van de Polo Club. Verder is er vanzelfsprekend ook deze tocht weer aandacht voor de prachtige natuur.

Over Denkend aan Holland
In Denkend aan Holland ontdekken André van Duin en Janny van der Heijden ons mooie Nederland vanaf het water. Elke aflevering trekken ze eropuit met hun boot. Natuurlijk meren André en Janny zo nu en dan ook aan, om de prachtige plekken te bezoeken waar het water hen brengt. Janny kan André veel vertellen over zowel de culturele als culinaire geschiedenis van bepaalde plekken. Dat allemaal in het gezelschap van scheepshond Nhaan; de teckel van Janny.

Denkend aan Holland
Vanaf maandag 3 augustus
Elke week rond 21.25 uur op NPO 1
Presentatie: André van Duin en Janny van der Heijden

Artikel links