Kok Walter serveert tijdens Aspergefeest beenloze spareribs aan sponsor Hans Severs (BMW en mini) en Karina (tentworkx). Foto: Marianne Visser van Klaarwater
Het is weer tijd voor asperges. Ook wel het witte goud genoemd. Creatie Eigenwijze Evenementen viert dat met een Bourgondisch Aspergefeest in ’t Groene Hart. Dit vindt plaats van 18 t/m 22 mei bij Aspergehof Noordam in Woubrugge.
Wat is er lekkerder dan asperges vers van het land? Terecht draagt dit seizoensproduct de naam ‘het witte goud’. Dat je er verfijnde gerechten van kan maken bewijzen de aan het Aspergefeest deelnemende koks.
Voorproefje van het Aspergefeest
Om alvast in de sfeer te komen vond er op 21 april alvast een voorproefje van het Aspergefeest plaats. Dat betekende smullen van creatieve gerechten en bijpassende wijnen.
Alternatief broodje kroket
Zoals de amuse in de vorm van een alternatief broodje kroket. Een creatie van Brenda de Graaf van Restaurant de Florijn in Nieuwerbrug Ze maakt een kroketje van asperge met daarbij een mayonaise van dragon en een krokant broodje. Het combineert mooi met een fruitige Sylvaner.
Kampvuur Ofyr
Aan een houten tafel gezeten in een stoere bedoeïenentent kijk je uit op een veredeld kampvuur. Ofyr genaamd. Veredeld, want het lijkt veel op een open haardvuur in de vorm van een kegel. In de vlam gril je, maar op de omringende rand kook je of houd je voedsel warm.
Jacobsschelpen
Tijdens het Aspergefeest hoef je zelf je niets te doen dan alleen maar te genieten van al het heerlijks op je bord. Zo maakt Annemiek Wils gegrilde Jacobsschelpen met vanille en truffelaardappel met beetje citroen en een glas frisse riesling.
Beenloze spareribs
Wist je dat Pinot Noir niet alleen uit de Bourgogne komt, maar ook uit Italië? Deze heeft niet zoveel tannine maar wel een pepertje. Ze smaakt perfect bij de door Walter Spruijt (24Culinair) bereide beenloze spareribs geserveerd met een kruidenmousse
Zin in het Aspergefeest
Na deze proeverij heeft Brenda nog meer zin in het Aspergefeest. “Asperges zijn helemaal mijn ding. Ik houd van seizoensproducten. Juist nu en niet in de winter eet je asperges wegens hun volle smaak. Ook moet je hier halen en niet uit een ver land.”