Astma Fonds stimuleert actief bewegen

Magazine  »  Gezondheid (598 artikelen)  »  Sport & sportief (76 artikelen)

Tot eind 2006 loopt de beweegcampagne van het Astma Fonds. Met deze campagne wil het Astma Fonds meer mensen met astma of COPD actief en aan het sporten krijgen.

Het Astma Fonds zet zich de komende jaren extra in om meer mensen met astma en COPD aan het bewegen te krijgen. De afdelingen en regioraden organiseren daarom speciale sport- en beweegactiviteiten voor deze mensen. Om ze te laten ervaren dat bewegen ook genieten is. 

Veel mensen met luchtwegklachten bewegen te weinig, vaak uit angst om het benauwd te krijgen. Verantwoord bewegen kan echter het beloop van chronische aandoeningen aan de luchtwegen gunstig beïnvloeden en daarmee de kwaliteit van leven. Uit een onderzoek van TNO naar het beweeggedrag van chronisch zieken kwam naar voren dat 57% van alle mensen met astma en COPD te weinig beweegt.

Beweegt u mee?
Zet nu de eerste stap in de goede richting en kijk op www.nietbenauwdoversporten.nl.Op deze website van het Astma Fonds vindt u naast alle informatie over bewegen ook een forum én een beweegwijzer waarmee u kunt testen of u genoeg beweegt. De beweegwijzer geeft ook adviezen over bewegen met astma of COPD.

Bron: www.astmafonds.nl

Artikel links