Basisrecept voor cake en appelcake

Een goed kop koffie met een goed stuk cake, heerlijk! In dit artikel lees je mijn basisrecept voor cake en appelcake.



Voor de bereideing heb je een cakevorm, diepe schaal, weegschaal, garder en een pan nodig.

Basisrecept voor cake

  • Doe 3 eieren in de diepe schaal en klop deze door elkaar.
  • Zeef hier 250 gram zelfrijzend bakmeel overheen.
  • Verwarm 200 gram ongezouten boter in een pan.
  • Als alles goed is gesmolten voeg je hier 200 gram suiker aan toe. Roer dit door elkaar en laat de boter afkoelen totdat het warm en niet meer heet is.
  • Giet de warme boter met suiker al roerend in de schaal met het mengsel.
  • Doe hier vervolgens een theelepel vanilleextract, 1 eetlepel citroensap en drie theelepels kaneel bij. Roer alles goed door en giet het in een ingevette cakevorm.

Appelcake

  • Voor de appelcake schil je 2 appels en snij je hier dunne plakjes van.
  • Steek deze vervolgens in de bovenkant van de mix. Werk van boven naar beneden en probeer dit zo slordig mogelijk te doen. Je cake krijgt dan een mooi ambachtelijk uiterlijk.

Na 50 tot 60 minuten in de oven (250 graden) is de cake klaar. Ik haal de cake er altijd zo vroeg mogelijk uit zodat hij lekker smeuig is.