Bastiaan Ragas schrijft troostlied voor ouders van een overleden kind

Op speciaal verzoek van Stichting Nooit Voorbij schreef en componeerde zanger Bastiaan Ragas het lied ”Nooit voorbij’. Daarmee wil hij troost bieden aan ouders die hun kind zijn verloren. Het lied ‘Nooit Voorbij’ verschijnt ter gelegenheid van Wereldlichtjesdag op 12 december.

Jaarlijks overlijden er in ons land ruim 1000 kinderen in de leeftijd van 0 tot 20 jaar. Bastiaan Ragas schreef het lied op verzoek van Mirjam Louwen-van Bekkum van Stichting Nooit Voorbij.
Zij verloor in 2018 haar zoontje Florian. “ Het is een lied over troost en de onmetelijke liefde die een vader en moeder voelen voor hun kind”, aldus Bastiaan Ragas. “Ik heb geprobeerd met deze woorden en muziek hen ergens, al is het maar heel klein, te ondersteunen in het dragen van dit immense verdriet.”

Ergste nachtmerrie
Met Stichting Nooit Voorbij helpt Mirjam andere ouders die hun kind zijn verloren. Onder meer door het schrijven van hun verhaal als blijvende herinnering aan hun overleden kind.
“Je kind verliezen is je ergste nachtmerrie”, weet ze. “Schrijven over Florian heeft mij verder geholpen met de verwerking. Het confronteerde me met veel pijn maar het gaf ook kracht. Dat gun ik mijn lotgenoten ook.”

Bestaansrecht
Ter gelegenheid van Wereldlichtjesdag verschijnt ook het boek ‘Wij zijn nooit voorbij’. Hierin staan verhalen, vol liefde geschreven, van 8 ouders die hun kind verloren.
“Het boek geeft de overleden kinderen een stem, een gezicht, bestaansrecht, een plek in de wereld”, zegt Mirjam. “Ze worden niet losgelaten, nooit vergeten. Hun verhalen helpen ook andere vaders, moeders, oma’s en opa’s die door dezelfde nachtmerrie heen moeten gaan.”

Blijvende herinnering
Stichting Nooit Voorbij helpt ouders, broertjes en zusjes van een overleden kind bij de verwerking van hun verlies. Onder meer door middel van lotgenotencontact, psychologische ondersteuning, ontroerende herinneringsproducten die zijn ontworpen door ouders en het uitgeven van boeken met verhalen van ouders, broertjes of zusjes als blijvende herinnering. Mirjam: “Want een overleden kind blijft altijd bij je, gaat nooit voorbij”.

Golf van licht
Op Wereldlichtjesdag, zondag 12 december, steken mensen wereldwijd om 19.00 uur plaatselijke tijd kaarsjes aan. Door de verschillende tijdzones ontstaat er een golf van licht die ouders van een overleden kind steunt en laat beseffen dat ze niet alleen zijn met hun verdriet. De single Nooit Voorbij van Bastiaan Ragas is vanaf 9 december te beluisteren op Spotify.


Artikel links