Beeld en Geluid zoekt koninklijk videomateriaal

Landelijke inzamelingscampagne Mijn Band Met Oranje
Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid is op zoek naar uw videomateriaal van de inhuldiging en/of provincietour uit 1980 en 2013 ten behoeve van de grote landelijke inzamelingscampagne van koninklijk videomateriaal Mijn Band Met Oranje. Elke inzending wordt beloond met de DVD ‘Leven met Oranje’. Bovendien maakt elke inzending kans op een koninklijk vijf sterren weekend en twee kaarten voor de musical Soldaat van Oranje.


Afgelopen zomer is Beeld en Geluid gestart met een grote landelijke inzamelingsactie van amateurvideomateriaal over ons koningshuis: Mijn Band Met Oranje. Inmiddels hebben veel Nederlanders, van Coevorden tot Curaçao, materiaal ingeleverd. Met dit materiaal wordt een bijzondere film samengesteld die rond koningsdag door de NOS wordt uitgezonden en op dvd wordt uitgebracht. Beeld en Geluid is nu specifiek op zoek naar beeldmateriaal dat gefilmd is rondom de provincietours en inhuldigingen van Beatrix in 1980 én van Willem-Alexander in 2013. Al het materiaal van deze koninklijke momenten is welkom.

U kunt uw materiaal inzenden tot 1 januari 2014. Aanleiding voor het project is de viering van 200 jaar Koninkrijk. De NOS stelt een film samen van het geselecteerde materiaal en zal deze rond de eerste Koningsdag in 2014 uitzenden.

Zend uw video in en ontvang de DVD ‘Leven met Oranje’ en maak kans op een koninklijk vijf sterren weekend.