Beeld Geluid organiseert Retro Radio live met bekende DJs

DJ Gerard Ekdom achter de radiostudio tijdens Dutch Media Week 2021
DJ Gerard Ekdom achter de radiostudio tijdens Dutch Media Week 2021

Beeld & Geluid exposeert een van zijn topstukken uit de mediacollectie: de originele radiostudio waar van 1975 tot 1987 alle “Hilversum 3” radioprogramma’s van de Nederlandse Publieke Omroep op zijn gemaakt. Het is de eerste stereo radiostudio en stond op het Media Park in het Muziekpaviljoen, naast Beeld & Geluid.

De complete en nog steeds werkende radiostudio wordt tijdelijk in gebruik genomen voor live-uitzendingen met bekende dj’s tijdens OPEN035 en Dutch Media Week. De live-uitzendingen zijn omgedoopt tot Retro Radio.

OPEN035

OPEN035 staat op zaterdag 27 augustus in het teken van hernieuwde kennismaking tussen Hilversummers en culturele instellingen. Het is een ééndaags festival waar bezoekers nieuwe ervaringen en belevenissen opdoen binnen Hilversum. Beeld & Geluid draagt bij met de radiostudio. Retro Radio wordt gepresenteerd door radiomaker Ad Bouman, bekend van de ‘Adje Bouman Top Tien’ en uitgezonden op 192Radio. Hij ontvangt verschillende dj’s uit die tijd, zoals Jan van Veen, Gerard Ekdom, Leo van der Goot, Jeroen van Inkel, Tineke de Nooij, Rob Stenders en Erik de Zwart.

Rollerdisco

De jaren 70 en 80 stonden in het teken van de Rollerdisco: een disco waar alle bezoekers rolschaatsen dragen en dansen op de muziek. In de periode dat de Hilversum 3-radiostudio zijn hoogtijdagen vierde, was het de disco die de dansvloeren veroverd. De Rollerdisco vindt plaats op zaterdag 27 augustus van 12.00 – 20.00 uur.

Retro Radio uitzendingen

Bezoekers kunnen Retro Radio live en gratis bijwonen. De uitzendingen komen vanuit het winkelcentrum de Gooische Brink in het centrum van Hilversum.

Zaterdag 27 augustus 11.00 – 18.00 uur inclusief Rollerdisco

Elke vrijdag in september van 16.00 – 18.00 uur

Tijdens Dutch Media Week – 3 t/m 9 oktober- dagelijks van 16.00 – 18.00 uur.

Over Beeld & Geluid

Beeld & Geluid is het toonaangevende instituut voor media. Een inspirerende, creatieve en toegankelijke ontmoetingsplek voor professionals en particulieren; online, in het museum en soms op locatie.
Beeld & Geluid is een van de grootste archieven ter wereld. Het bewaart diverse soorten media, zoals radio- en televisieprogramma’s, video(games), geschreven pers, politieke prenten, gifjes, websites en objecten.
Beeld & Geluid is één van de autoriteiten die objectief het Nederlandse medialandschap in kaart brengt. )ok belicht het actuele ontwikkelingen vanuit media-historisch perspectief.
Zo ontdek je welke impact media hebben op ieders leven. Dit gebeurt met een groot aantal partners, zoals creatieve mediamakers, knappe deskundigen, betrokken bedrijven en relevante influencers. Op die manier dragen we samen bij aan een mediawijzere wereld.


Artikel links