Begin niet op dinsdag met een dieet

Gezondheid > Gezondheid

(548 artikelen)

BAARN – Ben je van plan op dieet te gaan? Begin niet op een dinsdag, want afvallers die op die dag van de week beginnen zijn hun goede voornemens het snelst weer vergeten.

Tesco Diets, een Britse afslankwebsite, ondervroeg 2000 mensen die het afgelopen jaar probeerden af te vallen. Degenen die op zondag of maandag aan een dieet begonnen, raakten het meeste gewicht kwijt. Waarschijnlijk zijn mensen aan het begin van de week gemotiveerder om een gezonde start te maken.

Goede voornemens
Dinsdag is geen goed begin. Mensen die op dinsdag startten, hielden zich meestal binnen een week al niet meer aan hun goede voornemens. Zij waren na hun dieetpoging vaak zelfs zwaarder dan daarvoor.

Drie keer per jaar
De meeste vrouwen doen drie keer per jaar een poging tot afvallen, zo bleek uit het onderzoek. De meesten geven het op vrijdag op, na een stressvolle werkweek. Verveling, gebrek aan wilskracht en troosteten zijn de voornaamste redenen om naar ongezond voedsel te grijpen.

Dit artikel is tot stand gekomen i.s.m. GezondheidsNet. Op www.gezondheidsnet.nl vindt u meer informatie over dit onderwerp.