Belangrijkste toeristische attractie Hangzhou op UNESCO Werelderfgoedl

Vakantie & reizen > Vakantie & reizen

(260 artikelen)

Wat de Eiffeltoren is voor Parijs en Big Ben voor Londen is West Lake voor de Chinese stad Hangzhou. Het indrukkende meer is centraal gelegen in de stad en telt zo’n 60 attracties. Jaarlijks wordt het door 57 miljoen Chinese toeristen bezocht en schaart zich daarmee onder de top attracties van China. Hoewel China talrijke aantrekkelijke meren heeft, geldt West Lake als toonbeeld van een inspirerend landschappelijk ontwerp met de vele bruggen, pagodes, paviljoenen, tuinen en tempels. Reden genoeg voor UNESCO Werelderfgoed comité om het meer op te nemen in de lijst.

Daarmee komt het totaal aantal Chinese bezienswaardigheden op de Unesco lijst op 41 en neemt het land daardoor de derde plaats in na koplopers Spanje en Italië. Luchtvaartmaatschappij KLM vliegt driemaal per week vanaf Schiphol op Hangzhou. Een map van West Lake, foto’s en beschrijvingen van populaire attracties op en rond het meer vindt men op www.gotohz.com.

Hangzhou is de hoofdstad van de provincie Zehjiang en ligt aan de zuidoost kust van China, op zo’n 190 kilometer ten zuiden van de metropool Shanghai. De bestemming biedt een fascinerende mix van Oosterse en Westerse culturen maar is minder jachtig dan steden als Hongkong, Beijing en Shanghai. Het meer met een oppervlakte van zo’n 6 km² behoort in eigen land tot de top tien populairste toeristische attracties. De oostelijke oever grenst aan de binnenstad, de andere oevers worden begrensd door bergen en theeplantages. Er is een lijst samengesteld van de 10 top bezienswaardigheden langs het meer die door alle toeristen bezocht worden. Hieronder de 2,8 km lange Su loopbrug die dwars over het meer gaat en mooie uitzichtpunten met lyrische namen als Lingering Snow on the Broken Bridge en Twin Peaks Piercing the Clouds. Ook de Leifeng pagode en de geelgekleurde zangvogels mist vrijwel geen enkele toerist. Toegang tot West Lake is gratis. Men kan een boottocht maken of een fiets huren voor een tocht om het meer.

Artikel links