Beleef de Winter van Vogelbescherming van start

Natuur

(153 artikelen)

De webcams van Beleef de Winter van Vogelbescherming Nederland zijn zojuist aangezet in het VARA radio 1 programma Vroege Vogels. Vanaf nu kan iedereen de komende twee maanden 24 uur per dag, 7 dagen per week, meekijken in een speciale vogelwintertuin. Vier webcams met infrarood volgen dag en nacht het leven van de tuinvogels in deze koude maanden. De live beelden en bijbehorende filmpjes zijn te zien op www.beleefdewinter.nl

Wie een kijkje neemt in zijn eigen winterse achtertuin, zal zien dat er vanwege de kou heel wat vogels zitten. Wat die vogels daar precies doen is nu van wel heel dichtbij te bekijken! Via de site www.beleefdewinter.nl van Vogelbescherming kan iedereen de komende wintermaanden meegenieten van het leven op en rond de voedertafel.

Het koude winterweer van de afgelopen weken zorgt er voor dat veel vogels juist nu de tuinen op zoeken. Hier vinden ze het voedsel en de veiligheid die ze nodig hebben om de barre winteromstandigheden te overleven. Vanwege de kou hebben de vogels honger, waardoor regelmatig wat opstootjes ontstaan rond de voedertafel. Een spectaculair gezicht! Ook kunnen we bijzondere vogelsoorten verwachten. Zo zijn de bosuil, sperwer en grote bonte specht al in de buurt van de tuin gesignaleerd.

Een webloghouder beantwoordt dagelijks de vragen van de kijkers en helpt de bezoekers van de site met het herkennen van de vogels. Ook zijn er diverse onderzoeken op het forum, waar kijkers aan mee kunnen werken. De hoogtepunten van de dag worden verwerkt tot filmpjes, die ook te zien zijn op www.beleefdewinter.nl

Beleef de Winter is het vervolg op het succes van Beleef de Lente. De webcams in de vogelnesten trokken afgelopen seizoen maar liefst één miljoen kijkers. Ook komende lente gaan deze camera’s weer aan.


Geplaatst door Vijftigplusser
02 januari 2011 10:22
273 keer bekeken.