Bier goed voor je liefdesleven

Je liefdesleven verbetert dankzij een of twee glazen bier per dag. Dat is een opmerkelijk weetje in de Bierista Bieropleiding. Deze opleiding startte een maand geleden en groeit explosief. In de eerste vier weken werden maar liefst meer dan 1000 online bieropleidingen verkocht!

Bier drinken voor een beter liefdesleven, hoe zit dat? “Een of twee glazen bier zorgen ervoor dat je ontspannen raakt. Je wordt wat losser. Bier verbroedert en wordt vaak gedronken in een gezellige setting. Dat maakt dat je dichter tot elkaar komt en meer open staat om eh, je weet wel …”, legt biersommelier Alain Schepers uit. Samen met compagnon Maurice Buijs en diverse bekende bierdeskundigen ontwikkelde hij een online bieropleiding, waarmee iedereen heel eenvoudig, gewoon lekker thuis, bierkennis tot zich kan nemen.

Mannen en vrouwen
“Bier is natuurlijk ook wel een heel lekker onderwerp. In die zin is het geen verrassing dat dit zo aanslaat. Vooral veel mannen, maar zeker ook vrouwen, tussen de 25 en 45 jaar volgen de opleiding. Ook mensen werkzaam in retail en horeca schaffen de bieropleiding in groten getale aan. En toch wel opvallend, het blijkt een zeer gewild cadeau-artikel”, aldus Buijs.

Start voor meer bieravonturen
De belangstelling voor de Bierista Bieropleiding groeit nu er steeds meer gediplomeerde Bierista’s hun opgedane bierkennis in praktijk brengen. Eén van hen is culinair blogger Thomas Jansen (www.thomasculinair.nl) . Hij slaagde als één van de eersten. “De Bierista Bieropleiding is voor mij een mooie start voor nog meer bieravonturen. Als foodblogger kan ik dankzij de kennis uit de opleiding echt een extra dimensie aan mijn foodexperimenten geven!”

“Bierwoord’ verspreiden
De gediplomeerde Bierista’s krijgen de titel Meester in Bier. “Dat moet je natuurlijk met een knipoog zien. Maar met het diploma op zak heb je zeer waardevolle bierkennis opgedaan, waarmee je zelf proeverijen kunt geven en je vrienden kunt imponeren in de kroeg. Bovendien kies je zelf bewuster een bier, waardoor je nog meer kunt genieten van een goed glas. Door heel eenvoudig online kennis aan te bieden hopen wij dat het ‘bierwoord’ nog breder verspreid wordt”, aldus Maurice Buijs.

De bieropleiding
De Bierista Bieropleiding, de grootste en snelst groeiende online bieropleiding van Nederland, is verkrijgbaar via www.bierista.nl/bieropleiding. Direct na het bestellen kun je aan de slag met de cursus bestaand uit twaalf delen. Elk deel wordt afgesloten met een aantal vragen. Na twaalf delen doe je online examen, gewoon thuis vanuit je luie stoel. Als je slaagt krijg je een Bierista Bierdiploma en ben je Meester in Bier. De opleiding kost € 125. In mei krijg je – in verband met de Week van het Nederlandse Bier – 10% korting met de cadeaubon-code Bierista10WNLB.