Bloemencorso Bollenstreek

melk witte motor
melk witte motor

Op 3 mei reden de praalwagens van het Bloemencorso Bollenstreek weer van Noordwijk naar Haarlem. Nooit eerder viel het bloemencorso zo laat in het seizoen. Nooit eerder waren er zoveel rode tulpen te zien, want de meeste hyacinten waren al uitgebloeid door het vroege bloeiseizoen.

Keukenhof
Keukenhof

Energie

Het thema van dit jaar was energie en wel om drie redenen. Evenals energie maken bloemen blij. Mensen houden van dingen die zintuigen stimuleren. De hoge aaibaarheidsfactor van bloemen wekt de associatie met prettige dingen.

Melk witte motor
De eerste prijs won de praalwagen ‘melk witte motor’, een ontwerp van Marit Hogervorst en Angelique Beijh. Van de koe op de motor met zijn uiers over het zadel gedrapeerd straalt de vrolijkheid en enthousiasme af.

Zonne-energie
Tweede prijs won de praalwagen van de Keukenhof met als thema ‘’tulpen geven energie’’. Vanuit tulpenbollen ontsprongen twee enorme tulpen.

Oosterse energie
Bijzonder veel aandacht kreeg de wagen ‘Oosterse energie’ van corsogroep KAVB Hillegom, Haarlem en omstreken. Met zijn vrolijke apen behaalde KAVB met zijn praalwagen vorig jaar de eerste plaats. Nu is de wagen een innige verstrengeling van devotie, meditatie en rust. Oranje energiebanen stromen over blauw water en voorbij enkele Boeddhahoofden.

Power of the People
Om warm van te worden was de bijdrage van de gemeente Lisse: Power of the People. Een dorp gedragen door mensen. Een enorme haai dreigt een taxi te verzwelgen. Om de kaler deur van de taxi te beplakken roept de gemeente via Facebook mensen op een foto in te sturen. Vooraan staat een dolfijn en op de wagen zien we tulpenmannnetjes om de bewoners te beschermen.

Butterfly
Corsogroep de Zilk toonde met zijn praalwagen ‘Butterfly-effect’ lef om eens iets totaal anders te doen. Fladderende vlinders wijzen op het natuurfenomeen van wolken vlinders die zich als in een tornado verspreiden.

Hortus Botanicus
Adembenemend mooi was de Plant Power. Hier toont de Hortus Botanicus Leiden de verscheidenheid van haar planten en bloemen. Zoals de grootste waterlelie ter wereld met zijn bladeren van drie meter doorsnede. De Aronskelk met zijn lengte van meer dan drie meter.

Energy of the tropics
De derde prijs won de praalwagen van Signapore Airlines: energy of the tropics. Drie torens symboliseren het hotel met daarachter het vliegtuig en daarnaast een skypark. Daarmee toont het de ontwikkeling van tuinstad naar stad in tuin.
Signapore
Signapore

Hortus Botanicus Leiden
Hortus Botanicus Leiden

Butterfly
Butterfly

Oosterse energie
Oosterse energie

Power of the people
Power of the people

Kleintje Pils
Kleintje Pils

steltloopsters
steltloopsters

Artikel links