Bloemencorso terug op tv bij MAX

Omroep MAX zendt op zondag 17 augustus het Rijnsburg Bloemencorso uit op tv. Na ruim 8jaar is het bloemencorso weer terug bij de Publieke Omroep.

Het Rijnsburgs Bloemencorso beleeft dit jaar haar 63e editie. Het thema is ‘Nederland in bedrijf’. Onder dat motto rijdt het Rijnsburgs Bloemencorso op zaterdag 16 augustus door Rijnsburg, Katwijk en Noordwijk. De praalwagens verbeelden economische activiteiten: sierteelt, toerisme, handel, ruimtevaartindustrie, klimaattechniek, technologie, bancaire dienstverlening, financiĆ«le dienstverlening, transport en visserij.

MAX registreert het Rijnsburgs Bloemencorso en zendt het op zondag 17 augustus uit om 12.00 uur op Nederland 2. Ook is te zien hoe de praalwagens worden versierd met bloemen. In totaal nemen 60 praalwagens en auto’s, veel figuranten en muziekkorpsen deel aan het bloemencorso. MAX heeft zelf ook een versierde wagen die aan het bloemencorso zal deelnemen.

Jan Slagter, directeur Omroep MAX: ‘Eindelijk is het bloemencorso weer terug op tv. Het liefst had ik het live uitgezonden, maar dat kon niet vanwege de Olympisch Spelen. Het is een groots evenement waar meer dan 250.000 mensen naar komen kijken. We gaan het registreren met 8 camera’s, live commentaar en gesprekjes met toeschouwers. Met het uitzenden van dit prachtige bloemencorso hoopt MAX veel mensen een plezier te doen en een traditie in ere te herstellen. Het is eigenlijk raar dat we ooit zijn gestopt met het uitzenden van dit soort evenementen. Het bloemencorso hoort echt bij onze cultuur. Al sinds 1913 reden er in Rijnsburg corsowagens rond. Dit evenement past heel erg goed bij MAX’.

Het Rijnsburgs Bloemencorso
Zondag 17 augustus
12.00 uur Nederland 2