Brei- en Haakdagen in Zwolle bruist weer van creativiteit en nieuwe tr

Dit najaar begint met het opdoen van creatieve inspiratie op het gebied van breien en haken. Op 15 en 16 oktober 2021 zijn de IJsselhallen in Zwolle voor de zevende keer het toneel voor de Nederlandse Brei- en Haakdagen. Juist tijdens de pandemie zijn veel mensen aan het hobbyen geslagen en breien, haken en macramé wordt weer volop gedaan.

Op de beursvloer zijn 60 (internationale) exposanten te vinden. Deze consumentenbeurs is een tweedaags spektakel met mooie wol en garens, katoen, boeken en accessoires. Daarnaast zijn er demonstraties te zien zoals een antieke sokkenbreimachine en spintollen. Er worden ook diverse workshops aangeboden zodat liefhebbers hun skills kunt verbeteren.

De beurs vormt een ontmoetingsplek voor handwerkend Nederland en voor de enthousiaste breier en haker. Er zijn boek- en patroonlanceringen, Meet & Greets met bekende mensen uit de brei- en haakwereld, en er is gelegenheid om samen te breien of te haken. Veel bezoekers trekken voor de gelegenheid hun mooiste zelfgemaakte creatie aan en het is zien en gezien worden.

Een duidelijk zichtbare trend is op de Brei- en Haakdagen is de populariteit van de handgeverfde wol. Vele kleine zelfstandige wolververs zijn op de beurs vertegenwoordigd met een kraam. Elk van deze wolververs heeft zijn eigen stijl en kleurvoorkeuren waardoor de bezoeker van de beurs altijd een unieke streng wol kan vinden.

De nederlandse breidagen is op 15 en 16 oktober 2021 te bezoeken van 10.00 tot 17.00 uur in de IJsselhallen Zwolle. Tickets zijn zowel online als aan de deur te koop. Meer informatie is te vinden op www.breidagen.nl