Broadway aan de Amstel presenteert 2 weken lang Sunset Boulevard

Broadway aan de Amstel, Carre, Foto: Manuel Harlan,
Broadway aan de Amstel, Carre, Foto: Manuel Harlan,

Sunset Boulevard is de nieuwe titel is in de reeks Broadway aan de Amstel in Koninklijk Theater Carré. De klassieker van grootmeester Andrew Lloyd Webber is de derde internationale voorstelling die Carré onder deze noemer naar Nederland haalt. Sunset Boulevard is vanaf 28 maart 2018 slechts twee weken te zien in Carré, in de originele uitvoering met de Engelse cast en 16-koppig orkest.

Madeleine van der Zwaan, directeur van Carré: “Met Sunset Boulevard halen we een grootse, welbeminde musical naar Carré. Ik ben trots hiermee onze nieuwe traditie voort te zetten om het land eens per jaar te laten genieten van internationaal theater op topniveau in de originele uitvoering.”

Originele uitvoering ,
Sunset Boulevard wordt uitgevoerd in de originele uitvoering. Zoals Andrew Lloyd het zelf bedacht. Een groot orkest speelt de prachtige muziek. Ze spelen legendarische nummers zoals As If We Never Said Goodbye en With One Look.


Het verhaal
Sunset Boulevard is een meeslepend verhaal over liefde en obsessie, dat gebaseerd is op de legendarische film van Billy Wilder. Het speelt zich af in het Hollywood van de jaren 50.
Daar was Norma Desmond, ooit één van de grootste sterren in de stomme film. Ze droomt van haar rentree in de spotlights. Per toeval ontmoet zij de jonge, berooide scriptschrijver Joe Gillis.
Hij laat zich verleiden om Norma te helpen met haar ‘meesterwerk’, een filmscript waarvan zij gelooft dat het haar Hollywooddromen laat uitkomen. Langzaam groeien Joe en Norma naar elkaar toe, maar is het liefde of puur eigenbelang?

Ria Jones

In 1991 werd Ria Jones door Andrew Lloyd Webber gevraagd voor de workshops voor Sunset Boulevard. Vorig jaar was zij de alternate van Glenn Close tijdens Sunset Boulevard in het Londen Coliseum en ontving geweldige recensies en staande ovaties voor haar optreden als Norma Desmond.
Nu, 26 jaar later, mag zij zichzelf eindelijk de ster in Sunset Boulevard noemen. Ria Jones is onder andere bekend van haar optredens op West End, waar zij rollen vertolkte in Cats, Les Miserables en Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat.

Danny Mac

Danny Mac vertolkt de rol van Joe Gillis. Hij veroverde onlangs de harten van het Engelse publiek door zijn deelname aan het populaire dansprogramma Strictly Come Dancing, waarin hij de finale behaalde. Daarnaast speelde hij de rol van Gabey in On the Town in het Regent’s Park Open Air theater en is hij bekend van zijn rollen in Wicked en Legally Blonde.

Broadway aan de Amstel

In de reeks Broadway aan de Amstel presenteert Carré de meest toonaangevende internationale producties exclusief in Carré, in de originele Engelstalige uitvoering. In 2016 haalde Carré de musical Pippin naar Nederland. In het najaar van 2017 was het theaterstuk The Curious Incident of the Dog in the Night-Time gedurende twee weken te zien in een uitverkocht Carré.
De opvolger Sunset Boulevard ging in 1993 in première op West End en is vervolgens met groot succes naar Broadway gebracht. Daar ontving het stuk maar liefst 7 Tony Awards®, waaronder die voor ‘beste musical’.

Sunset Boulevard is van 28 maart tot en met 8 april 2018 exclusief te zien in Carré. De feestelijke première vindt plaats op donderdag 29 maart 2018. Meer informatie en de speeldata zijn te vinden op carre.nl. Kaarten zijn te koop via de website of via 0900-25 25 255 (45 cpm).

ANDREW LLOYD WEBBER’S MUSICAL IS A GLORIOUS,
THRILL A MINUTE TRIUMPH’

-‐Daily Telegraph


‘MUSICAL THEATRE GOLD’


– Edinburgh Evening News
ww.carre.nl/sunsetboulevard
ww.carre.nl/sunsetboulevard

ww.carre.nl/sunsetboulevard
ww.carre.nl/sunsetboulevard

Artikel links