Brouwerij Rodenbach sluit 200e verjaardag af met open dag

Brouwerij Rodenbach
Brouwerij Rodenbach

Brouwerij Rodenbach was in 2021 tweehonderd jaar jong. Verschillende lockdowns dwarsboomden de festiviteitenagenda. Daarom spreidde ze de verjaatrdagsfestiviteiten. Op 8 mei sluit ze het jubileumjaar met een bruisende opendeurdag voor bierliefhebbers.

Studenten VII bewerken hout
Studenten VII bewerken hout

Een topdag voor iedereen die van bier houdt

Rodenbach is uitgegroeid tot dé wereldreferentie in Vlaams roodbruin bier. Haar unieke smaak dankt ze aan het rijpen op één van de 294 legendarische eikenhouten foeders.
Anno 2022 is Rodenbach springlevend, de brouw- en keldermeesters verenigen traditie & knowhow in innovatie. Hoe? Dat ontdek je op 8 mei.

Parcours
De brouwzaal is het startpunt van het parcours. Het traject loopt verder via de gistingszaal en de moutast. Vervolgens wandel je door de indrukwekkende foederkelders.
Hier voltrekt zich een maanden- en jarenlang rijpingsproces dat leidt tot:
• de fruitige Rodenbach Classic;
• de meer complexe Rodenbach Grand Cru,
• de verfijnde Rodenbach Vintage evenals
• de afgeleide fruitbieren Rodenbach Fruitage, Rodenbach Alexander en Rodenbach Caractère Rouge.

VTI-vakmanschap hand in hand met Rodenbach

De foeders waarin Rodenbach maandenlang rijpt zijn essentieel in het brouwproces. Deze foeders worden nog steeds in de brouwerij vervaardigd en onderhouden. De idee ontstond om rond deze foeders een animatie te ontwikkelen.
Het VTI uit Roeselare ziet het als haar taak om technisch talent voor te bereiden op de toekomst. Ze wil dit realiseren in dialoog met bedrijven en zo zocht de brouwerij contact om het idee vorm te geven.
Studenten van de houtafdeling vervaardigen 3 mini-foeders die uit elkaar kunnen gehaald worden. Bezoekers kunnen het tegen mekaar opnemen om het snelst een foeder in elkaar te zetten.
De buzzer, ook van VTI-makelij, die door de snelste deelnemer wordt geactiveerd, maakt het fun-element van deze contest compleet. Andere leerlingen zijn dan weer aan de slag om een ‘Rodenbach-Instagram-fotocorner’ te ontwerpen en te ontwikkelen.
Belofte volle talenten van eigen bodem, uit de afdelingen: elektriciteit, hout, mechanica, schilderen en decoratie, onder leiding van de vakbekwame VTI docenten, creëren op deze manier een echte meerwaarde aan deze opendeur.

Smaken ontdekken
Bezoekers wacht een traktatie op een gratis degustatie aan de bar in de foederkelder. Of aan de FruitAge zomerbar waar ‘Djembé agogo’ voor de zuiderse sfeer zorgt.
Tjop’s gekend van het programma ‘Mijn pop-up restaurant’ staat garant voor ‘Low and slow barbecue’. Heerlijke streetfood gerechtjes serveert hij vanuit zijn originele foodtruck-trailer.
De meeste creaties hebben maximum 16 uur in de smoker doorgebracht. Deze manier van bereiden is tijdsintensief, maar de smaak is uniek en niet te vergelijken met de klassieke bbq. Ook Glace Gatée uit Roeselare was enthousiast om mee te werken en ontwikkelde speciaal voor dit event Rodenbach FruitAge-ijs.

Attentie voor elke mama
8 mei is ook Moederdag. Uiteraard kan Brouwerij Rodenbach hen niet met lege handen naar huis laten gaan. Zij krijgen daarom een leuke attentie. Maar ook wie iets wenst te kopen wordt niet teleurgesteld.
Dit jubileum werd door de brouwerij ingezet met de uitgave van het boek ‘Rodenbach schenkt en schrijft geschiedenis’ en met de lancering van Rodenbach Red Tripel Limited Edition. Het boek en de Rodenbach Red Tripel zijn naast een ruim assortiment bieren, geschenkverpakkingen en gadgets te koop in de Rodenbach S-HOP.

Praktisch:

Gratis opendeur zondag 8 mei van 10u00 tot 18u00

Brouwerij Rodenbach, Spanjestraat 133, 8800 RoeselareArtikel links