Bruna lanceert onbeperkt lezen met Bliyoo

Bruna komt met Bliyoo, een abonnement voor onbeperkt lezen. Net als bij Spotify voor muziek en Netflix voor series en films kan iedereen die zich aanmeldt zoveel boeken en tijdschriften lezen als hij of zij wil. De komende tijd voert de retailketen een gebruikerstest uit. Het publiek wordt opgeroepen daaraan mee te doen.


Bruna merkt in klantcontacten dat er behoefte is aan leesabonnementen en is de afgelopen maanden bezig geweest een systeem in te richten dat onbeperkt lezen mogelijk maakt. Algemeen Directeur Fred Zeegers: “Terwijl hier en daar beperkte abonnementen opduiken en lange termijn-aankondigingen van zogenoemde All you can read-concepten worden gedaan, hebben wij in stilte gewerkt aan de ontwikkeling van ons eigen platform. Als grootste keten op het gebied van lezen en schrijven vind ik dat we in staat moeten zijn om de klant goed en als eerste te bedienen. Dat doen we nu met Bliyoo.”

Om het systeem te testen vraagt Bruna 50 geïnteresseerden zich aan te melden, zodat Bliyoo nog verder kan worden ingericht naar de wensen van de gebruikers. Zij krijgen in de gratis testperiode de beschikking over tenminste 50 actuele eBooks en eMagazines. Belangstellenden kunnen vanaf vanmiddag een mail sturen naar bliyoo@bruna.nl.
De testperiode duurt maximaal drie maanden. Tegen die tijd moet ook duidelijk zijn hoeveel het abonnement op onbeperkt lezen bij Bruna gaat kosten. Dat is deels afhankelijk van de gesprekken met de uitgevers die op dit moment plaatshebben. Bruna stelt zich op het standpunt dat auteurs een redelijke betaling mogen verlangen voor hun boeken op Bliyoo en wil daar in de prijsstelling rekening mee houden.

Bliyoo zal in de vorm van apps te vinden zijn in de App Store en op Google Play. De boeken binnen het abonnement zijn te lezen op allerlei manieren: op een smartphone, tablet, PC en laptop. De lezer kan tussendoor ook wisselen tussen verschillende apparaten en gewoon verder lezen vanaf het punt waar hij of zij gebleven is.
Partner in het project is Push2Tablet, dat het platform heeft ontwikkeld en al jaren uitgeven en internetcommunicatie combineert. Bruna werkt ook al met het Baarnse bedrijf samen in Bruna Tablisto voor de aankoop van eBooks en -magazines.