Camden Events het Nordic Walking Event Brabant.

Camden Events het Nordic Walking Event Brabant.
Camden Events het Nordic Walking Event Brabant.

Nordic Walking Event in bossen Vught i.s.m.Gezondheidsplein.nl

Brabant is een nieuw sportief evenement rijker. In Vught wordt op zondag 8 oktober voor de eerste keer het Brabantse Nordic Walking Event gehouden. De start is bij ‘t Strandpaviljoen De IJzeren Man. Daar staat ook een uniek gezondheidsplein opgesteld met allerlei informatie over de sport, een conditietest en sport- en voedingsadvies. Heel bijzonder is de medewerking van ortophedisch specialisten van het Jeroen Boschziekenhuis.

Naast het lopen van bosrijke Nordic Walking-routes in de omgeving van de IJzeren Man kunnen deelnemers en bezoekers een kijkje nemen op het gezondheidsplein. Het Jeroen Bosch ziekenhuis is vertegenwoordigd op het gezondheidsplein met verschillende tests, gezondheidsadviezen en een speciaal programma van Biomet. Mensen die een nieuwe heup of knie hebben gekregen via Joint Care® kunnen hier een Nordic Walking Clinic volgen. Ook het SMA (Sportmedisch Adviescentrum) dat is verbonden aan het ziekenhuis is aanwezig om advies te geven en tests te doen.

Uitkomst

Hans Romijn van Camden Events, organisator van het evenement: “Het is uniek voor Brabant: eindelijk een sportevenement op maat voor iedereen én in de eigen regio. Naast een fijne dag sporten bieden we bovendien veel informatie en tests over gezondheid, gegeven door specialisten van het ziekenhuis. Je ziet steeds meer mensen langslopen in vol Nordic Walking-ornaat, poles in de hand en een ferme tred. Het is de nieuwste trend in Nederland en bij uitstek geschikt voor jong en oud. Ook voor mensen met bijvoorbeeld artrose is Nordic Walking een uitkomst. Gewrichten belast u minder dan bij gewoon wandelen, omdat het gewicht over stokken en benen is verdeeld.”

Alle niveaus
Verschillende niveaus zorgen ervoor dat de sport voor iedereen een uitdaging blijft. Tijdens het event zijn er routes voor Nordic Walkers die aan hun gezondheid werken. Daarnaast zijn er ook tochten op fitness- en runnersniveau. Speciaal voor Nordic Runners is een pittige route uitgezet van zes kilometer. Bovendien zijn er introductieworkshops, zodat ook een beginner de techniek snel onder de knie krijgt.

Informatie

Het eerste Brabantse Nordic Walking Event is op 8 oktober in Vught. Om 11.00 uur begint het in ‘t Strandpaviljoen aan de Boslaan 45. U kunt kiezen uit de afstanden 6, 15 of 20 kilometer. De kosten zijn €10,- als u zich voor 1 oktober opgeeft en €12,50 na deze datum en op de dag zelf. Hiervoor ontvangt u een startbewijs, twee consumpties en een leuke attentie bij de finish. Bel voor meer informatie en aanmelden Camden Events 073-6814930 of ga naar www.camdenevents.nl.

Bron: ANBO