Champagne Plop-up Proeverij van Bubbels Bruis opent deuren in Amsterd

De broers Niek en Ivo de Groot zochten met hun bedrijf Bubbels & Bruis een jaar lang naar de lekkerste champagne voor een betaalbare prijs. Met als resultaat: een selectie van vijf elegante champagnes met elk een eigen identiteit. In december openen ze een Champagne Plop-up Proeverij in hartje Amsterdam, waarbij bezoekers proevenderwijs kunnen ontdekken welke champagne ze écht lekker vinden om tijdens de feestdagen open te ploppen.

Vraag een willekeurig persoon of die drie champagnemerken kan opnoemen en het is geen probleem. Vraag je ze echter hoe champagne smaakt, dan blijft het stil. Bubbels & Bruis wil met de centraal gelegen pop-up champagneproeverij mensen de kans geven de verhalen van dure flessen en maagzuur achter zich te laten. De gehele maand december kunnen 2000 mensen ontdekken wat voor soort champagne zij lekker vinden. Blanc de blancs of juist 100% meunier? Na deze proeverij weten bezoekers voor eens en altijd welke champagne ze voor de feestelijke gelegenheden uit het schap kunnen trekken.

Champagnes van kleinschalige familiebedrijven
“Iedereen kent de bekende merken, maar niet de verschillende smaken van champagne”, legt Ivo uit. “In de Plop-up maken bezoekers een reis door Champagne en ontdekken ze in één uur welke smaken er in deze beroemde Franse regio te vinden zijn”. Verwacht hierbij niet de grote merken zoals Moët of Ruinard. “Deze champagnes worden gemaakt om door zoveel mogelijk mensen ter wereld lekker gevonden te worden. Kleine producenten maken keuzes wat leidt tot unieke champagnes met smaken die zich onderscheiden van de massa”, vertelt Niek.


Proeflocatie en kunstgalerie tegelijk

Het wordt zeker geen standaard proeverij. Samen met kunstenaar Just van der Loos is er gewerkt om de locatie geheel in de champagne-sferen te brengen. “De romantiek van de schemerige kelders waar soms jarenlang champagnes liggen te rijpen, breng ik naar de locatie door middel van licht- en kunstinstallaties”, licht Just toe.

In de Plop-up proef je vijf verschillende champagnes naast elkaar voor €19,50. Er zijn in totaal 2.000 plekken beschikbaar. Geïnteresseerden kunnen hun champagnereis in hartje Amsterdam boeken via www.bubbelsenbruis.nl .

Over ons: Bubbels & Bruis
Tot maart 2020 speelden wij, Niek en Ivo de Groot, 60 keer per jaar met onze band op festivals en podia door het land. Toen dat stil viel, kregen we ineens tijd om aan andere hobby’s te besteden zoals wijn. En zo maakten wij, eind 2020 onze eerste trip samen naar Champagne om voor onszelf en vrienden en familie champagne op te halen. Wat begon als een nieuwjaarsstunt ging al snel over in een obsessie voor het vinden van de mooiste bubbels van onbekende kleine champagnehuizen die al generaties lang met passie door families worden geleid. Inmiddels zijn we 7 champagnereizen verder, hebben we meer dan 100 champagnes geproefd en telt onze ‘Bubbelclub’ meer dan 500 liefhebbers die onze reizen volgen en ons in Nederland bijstaan met het proeven voor de nieuwe selecties.