Chef-kok Nicoletta Tavella wint prijs voor beste Italiaanse kookboek

Nicoletta Tavella heeft met haar nieuwste kookboek, Cucina di casa mia, de prijs voor het beste Nederlandse kookboek in de wacht gesleept. Tijdens de Gourmand World Cookbook Award 2012 won zij de Award in de categorie Italiaanse kookboeken in Nederland.

Met deze prijs is het boek direct gekwalificeerd voor de Gourmand Best in the World wedstrijd. In de grote finale om de felbegeerde Best in the World Award neemt de Nederlands-Italiaanse chef-kok het met haar boek op tegen de winnaars uit dezelfde categorie uit de andere 162 landen. De winnaars van de Best in the World Awards worden op 23 februari de winnaars bekend gemaakt op het Awards event. Dit event vindt plaats in het Louvre in Parijs, tijdens de Paris Cookbook Fair.

Cucina di casa mia- Recepten van een Italiaanse familie
Cucina di casa mia, het nieuwe kookboek van Nicoletta Tavella staat, boordevol Italiaanse familie recepten. Nicoletta Tavella, de eerste Nederlandse Italiaanse kok met een eigen kookprogramma op de Italiaanse televisie, haakt met haar kookboek in op de populariteit van de Italiaanse keuken in Nederland en de hang naar Italiaanse authenticiteit.

Recepten gemaakt met liefde


Nicoletta Tavella, woont al 26 jaar in Nederland en runt al jaren haar eigen Italiaanse kookschool ‘La Cucina del Sole’ in Amsterdam. Ondanks dat ze al zolang in Nederland woont, blijft ze op en top Italiaans. Het kookboek staat dan ook boordevol authentieke Italiaanse recepten. Klassiekers, maar ook originele, zoals de kont van de hertogin. Dit recept heeft Nicoletta zelf verzonnen. Het boek bestaat uit eigen ervaringen van Nicoletta met Italië. Recepten aangevuld met anekdotes over haar familie. Het boek is niet gemaakt om te pleasen, het is gemaakt met liefde en is puur. In het boek neemt Nicoletta je mee door de Italiaanse seizoenen. Langs de Mediterrane food festivals, kleurrijke groentekramen en authentieke trattorie. Cucina di casa mia is onmisbaar voor iedere thuiskok die de echte Italiaanse keuken wil ontdekken. Met recepten voor zowel elk moment van de dag als voor speciale gelegenheden, begeleid door prachtige sfeerfoto’s, handige tips en anekdotes van een Italiaanse familie. Een feest voor iedereen die van lekker en gezond eten houdt!