Claudia de Breij schreef boek voor achttiende verjaardag Prinses van O

Copyrght RVD
Copyrght RVD

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Catharina-Amalia, de Prinses van Oranje viert op 7 december 2021 haar achttiende verjaardag. Dat gaat niet ongemerkt voorbij aan schrijver, cabaretier en zangeres Claudia de Breij. Ze schreef een persoonlijk boek op basis van ontmoetingen met de Prinses.

Het boek is bedoeld om de lezers kennis te laten maken met de beoogd troonopvolger. Het boek ‘Amalia’ wordt uitgegeven door Uitgeverij Pluim en verschijnt half november.

Voor het boek heeft Claudia de Breij in de zomer van 2021 enkele gesprekken gevoerd met de Prinses van Oranje over onder meer:
• haar schooltijd,
• haar liefde voor muziek
• de betekenis van het Koningschap en haar toekomstige rol.
De Prinses heeft Claudia de Breij onder andere meegenomen naar het Koninklijk Staldepartement om over haar passie voor paarden en de paardensport te vertellen. Het boek vormt een weerslag van de gesprekken en een indruk van de auteur. Ook bevat het boek beeldmateriaal uit het privé-archief van de Prinses.

‘Amalia’ verschijnt in lijn van traditie van eerder verschenen boeken over de beoogd troonopvolgers ter gelegenheid van hun achttiende verjaardag. Zo publiceerde Renate Rubinstein in 1985 het boek ‘Alexander’ en Hella Haasse in 1955 ‘Portret van Prinses Beatrix’.

Claudia de Breij (1975) maakt theater, muziek en boeken. Van haar hand verschenen onder meer ‘Neem een geit’ en ‘Lang leve ons’. Ze won in 2010 de Poelifinario met haar cabaretprogramma ‘Hete vrede’ en is sinds 2015 drager van de Louis Davidsring, een Nederlandse onderscheiding op het gebied van kleinkunst. Dit najaar staat ze met haar voorstelling ‘Hier ben ik’ in Koninklijk Theater Carré.

Copywright: RVD


Artikel links

Scroll to Top