Computertip Virtuele bureaubladen via Dexpot

Magazine  »  Internet & computers (443 artikelen)  »  Internet & computers (300 artikelen)

_
___

Linux gebruikers die met b.v. Ubuntu, OpenSuse of Fedora werken kennen het gebruik van virtuele bureaubladen. Ook de Apple gebruikers kunnen hier gebruik van maken. Windows kent in principe maar 1 bureaublad terwijl het best handig is om er meerdere te hebben. Virtuele bureaubladen zijn dus extra bureaubladen die je dan naar eigen inzicht kunt inrichten. Je kunt b.v. op een blad de Explorer hebben staan en op een ander blad je foto’s en op blad 3 b.v. je tekstverwerker. Aangezien voor elke wens wel een stuk je software beschikbaar is geldt dat ook voor virtuele bureaubladen voor Windows. Het programma Dexpot is er zo een die voor de eenvoudige gebruiker goed en stabiel is te gebruiken.

De link verwijst naar de website van MoZeSKriebel..

Gr. JohnS

Met Dexpot kun je tot 20 virtuele bureaubladen gebruiken. Het is een zeer goed programma en gratis voor thuisgebruik en voor alle Windows versies.

Elk bureaublad is onafhankelijk van de anderen en kan zijn eigen achtergrond hebben, resolutie en iconen (of helemaal geen iconen).
Schakelen tussen de bureaubladen middels sneltoetsen of menu in systeemvak.
Zelfs automatisch wisselen kan middels een bureaublad diashow.
Vensters verplaatsen/kopiëren naar een ander bureaublad.
Regels instellen voor automatisch kopiëren/verplaatsen vensters tussen bureaubladen.
Transparantie gebruiken (Windows XP en hoger).
Elk bureaublad een eigen benaming geven.
Bureaubladen beveiligen met een wachtwoord.
Gebruikersprofielen aanmaken en nog meer.
Nederlandstalig

Nieuw in versie 1.5 is o.a.het werken met plugins, waaronder DexCube voor 3D overgangseffecten en SevenDex welke Dexpot integreert in de Windows 7 taakbalk en het toont miniaturen van alle beschikbare bureaubladen. Verder verbeterde opties voor het wisselen tussen taken en bureabladen en meer:
Artikel links