Corona en boodschappen CBR biedt helpende hand aan kwetsbare personen

Kwetsbare personen en boodschappen doen tijdens de coronacrisis. Hoe doe je dat? Het CBR heeft met ANBO en andere maatschappelijke organisaties afgesproken dat hun examinatoren boodschappen gaan doen voor ouderen die door het coronavirus aan huis zijn gekluisterd.

Na overleg heeft het CBR aangeboden dat hun examinatoren boodschappen doen voor kwetsbare ouderen. De examinatoren kunnen door de maatregelen om het coronavirus te stoppen hun werk niet doen en willen senioren graag helpen.

Hoe gaat het in zijn werk?
1) Als iemand ANBO of een andere organisatie belt met de vraag of ze boodschappen voor hem/haar kunnen doen, dan nemen ze contact op met het CBR.
2) Zij zoeken een collega in dezelfde regio.
3) Deze CBR-examinator neemt vervolgens contact op met de oudere die graag boodschappen wil laten bezorgen. Samen overleggen zij wanneer de boodschappen worden bezorgd en bij het afgeven van de boodschappen legitimeert de examinator zich met zijn/haar CBR pas.

Geen pinpas mee
Boodschappen worden contant of via een betaalverzoek betaald. Uiteraard geeft niemand zijn of haar pinpas mee. De CBR-examinatoren houden zich aan de RIVM-richtlijnen die gelden in verband met het coronavirus. Zo houden zij bij het afgeven van de boodschappen 1,5 meter afstand.

De oproep van de ANBO aan de bezogservice van supermarkten blijven staan. Hiermee vragen ze om voorrang te geven aan kwetsbare ouderen.Artikel links
 ANBO