Culturele sector krijgt steun dankzij vakantiegeld van AOWers

80 AOW’er namen op 20 mei het initiatief tot de Actie #DoeMeeMetJeAOW. Dit betreft een opoep aan AOW’ers om hun vakantiegeld te schenken aan de culturele sector. ‘Het Prins Benhardfonds kent de giften toe aan geselecteerde culturele initiatieven die onze steun nodig hebben.

Initiatiefnemers Corine en Hein Muller willen de culturele sector die het in coronatijd zeer moeilijk heeft, juist nu steunen. ‘Wij genieten van toneel, film en opera. Wij vinden dat de jongere generaties in deze coronatijd voor de hele maatschappij offers brengen. We willen daarom graag iets terugdoen en hopen op deze manier een steentje te kunnen bijdragen.’

Voor AOW’s die hun vakantiegeld kunnen missen
De oproep is nadrukkelijk gericht aan die groep ouderen die AOW ontvangen, in een financieel stabiele positie verkeren en het vakantiegeld kunnen missen. De groep lanceert op woensdag 20 mei de website. Ze vraagt aandacht voor dit initiatief door het plaatsen van een pamflet in drie landelijke kranten.

Cultuurliefhebbers
Acteur Gijs Scholten van Aschat is als ambassadeur betrokken bij de actie. “Toen ik hoorde van dit plan was ik meteen enthousiast omdat het niet van de overheid maar van Nederlandse cultuurliefhebbers afkomstig is. Een hartverwarmende actie van ons publiek dat al maanden verstoken is van kunst en cultuur, en ons zo wil helpen overleven.”

Prins Bernhardfonds
Het Prins Bernhard Cultuurfonds is bereid gevonden om dit plan mede te realiseren. Zij zullen de giften innen, oormerken en toekennen aan zorgvuldig geselecteerde culturele initiatieven die onze steun nodig hebben. De actie richt zich met name op kwetsbare kunstvormen, van en door professionele theatermakers, musici, kunstenaars en andere makers die cultuur levend houden. De ontvangen donaties komen volledig ten goede aan deze initiatieven.


Artikel links