Cursus tutorial Pinterest

Magazine  »  Internet & computers (466 artikelen)  »  Internet & computers (315 artikelen)

Pinterest is een virtueel prikbord. Op Pinterest kun je alle mooie dingen die je op het internet vindt verzamelen en delen. Mensen gebruiken prikborden om bruiloften te plannen, hun huizen te versieren of hun favoriete recepten te delen.

Cursus Lessen

_


_
Les 1
_

Introductie

_
Bekijk op Pinterest.com hoe prikborden en pins van andere gebruikers getoond worden. Doorzoek de website ook op uw interessegebied door het menu categorieën te gebruiken.

_


_

_
Les 2
_

Maak een eigen account aan

_
Schrijf uzelf in en stel uw voorkeuren in zodat de startpagina van Pinterest altijd met items binnen uw interessegebied wordt gevuld.

_


_

_
Les 3
_

Maak een bladwijzer voor de pinnenknop

_
Voeg een pinnenknop aan de bladwijzerbalk van uw browser toe. Wilt u een pagina ‘pinnen’ klik dan op deze verwijzing en klaar is Kees. Iets delen is nog nooit zo makkelijk geweest.

_


_

_
Les 4
_

Prikborden aanmaken

_
Maak uw eigen prikborden aan en start met het verzamelen van ‘pins’.

_


_

_
Les 5
_

Repinnen

_
Repinnen oftewel: het doorplaatsen van iemand anders zijn ‘pin’ op uw eigen prikbord naar keuze. Waarom zelf leuke content zoeken als u gecatalogiseerd prikborden van 12.000.000 prikbordgebruikers kunt doorzoeken.

_


_

_
Les 6
_

Mensen of borden van mensen ‘volgen’

_
Zijn er andere Pinterest leden die binnen uw interessegebied pins plaatsen? Kies er dan voor om deze mensen (en dus alle prikborden’) of bepaalde prikboden te ‘volgen’. Zo blijft u altijd op de hoogte van de nieuwste pins.

_


_

_
Les 7
_

Vrienden uitnodigen en Social Media

_
Nodig vrienden uit via andere sociale netwerken en leer hoe u uw Facebook en Twitter account aan uw Pinterest account kunt koppelen.

_


_
Pinterest.com
_


_
Meer informatie over het Plus lidmaatschap
_


_
Bekijk het Les overzicht