De 4 grote voordelen van glamping

Glamping betekent kamperen met ‘glamour’. Deze relatief nieuwe vorm van vakantie vieren wint de laatste jaren snel aan populariteit. Niet zo gek als je het ons vraagt, want glamping heeft behoorlijk wat voordelen ten opzichte van ‘traditioneel’ kamperen met de tent of caravan. Misschien tijd om het ook eens te proberen?Minder inpakken
Je merkt het verschil met je ouderwetse kampeertrip al voordat je vertrekt. Je hoeft je namelijk niet druk te maken of de waterkoker of de kurkentrekker wel ingepakt zijn; de safaritent of lodge waar je straks vakantie viert is van alle gemakken voorzien. Pannen, bekers, bestek liggen keurig in de la en er staat zelfs een koffiezetapparaat voor je klaar. En oh, de barbecue kun je ook thuislaten; die hoort standaard bij de inventaris van jouw verblijf. Eigenlijk hoef je dus alleen maar kleren, zwemspullen en je goede humeur in te pakken. Via Startpagina.nl vind je alle reisorganisaties die glamping aanbieden.

Kortere reistijd
Ja, horen we nu de caravaneigenaren denken, maar al die zaken hierboven heb ik toch al standaard in mijn sleurhut liggen? Waarom dan niet gewoon zoals altijd de caravan achter de auto hangen? Nou, om te beginnen de reistijd. Met een caravan haal je maximaal 100 kilometer per uur. Op een reis van zo’n 1.000 kilometer scheelt het behoorlijk in reistijd als je niet zo’n windvanger achter de auto mee hoeft te slepen. En uiteraard rijdt het een stuk comfortabeler en rustiger zonder caravan. Je komt dus ook nog eens meer uitgerust op je bestemming aan!

Direct
En daar begint gelijk de vakantie. Om je heen is iedereen aan het worstelen om de tent voor het donker opgezet te krijgen of lopen mensen te kibbelen over de juiste positie van de caravan. Maar jullie niet. Alles staat voor je klaar, de bedden zijn al opgemaakt, dus je hoeft alleen maar te parkeren, in te checken en je kunt gelijk aan de borrel of een frisse duik nemen in het zwembad. Zó hoort de vakantie te beginnen! De beste glampings in Europa ontdek je via Startpagina.nl.

Meer comfort
Kruipend je tentje in en uit, slapen op een halfzacht luchtbed en koken op één pitje, vergeet het maar! Met glamping heb je wél de lusten van een kampeervakantie, maar niet de lasten. Wel in de vrije natuur en de frisse buitenlucht, maar niet ‘s nachts struikelend over de scheerlijnen op zoek naar het toiletgebouw. Bijna alle safaritenten hebben een eigen toilet en soms zelfs een douche! Je slaapt in een boxspring, kookt op minimaal twee gaspitten en je witte wijntje blijft heerlijk koud in de koelkast.

Zin een glamping vakantie? Via startpagina.nl ontdek je alle mogelijkheden!