De eerste 10 lessen Excel 2013 met video voorbeelden staan online

Leer nu ook een volledig budgetoverzicht met formules en totaaloverzichten in Excel 2013 te maken. Verzamel alles in een totaaloverzicht en creeer hier weer complexe grafieken in een handomdraai van. Ben je geen Pluslid bekijk dan les 1 en les 6, deze zijn voor iedereen te bekijken.

Cursus Lessen
_
_
Les 1
_


Introductie van Excel 2013


_
Open de startpagina en en Excel werkmap en bekijk alle mogelijkheden die het werken makkelijk en overzichtelijk maken.


_


__
Les 2
_


Werkmappen openen en opslaan


_
Open een nieuwe werkmap en sla deze op je eigen computer of in de cloud op. En pas de basisinstellingen voor het opslaan van werkmappen aan.


_


__
Les 3
_


Werken met cellen in Excel 2013


_
Start met een lege werkmap en bekijk hoe deze in cellen is ingedeeld. Waar wordt de naam van een geselecteerde cel weergegeven? Ga aan het werk en verander de breedte en hoogte van een cel en voeg inhoud in de vorm van tekst toe. Maak vetgedrukte kopteksten en deel het document in drie rijen met tekst en cijfers in. Kopieer en plak de inhoud van cellen en plak cellen in een geïsoleerde selectie cellen. Leer hoe je de inhoud van een cel- of een hele rij cellen in één keer kunt verwijderen.


_


__
Les 4
_


Filteren en sorteren op alfabet of nummering en automatisch optellen van getallen


_
Filter cellen met namen in een kolom op alfabet en sorteer deze van A tot Z of van Z tot A. Filter cellen met cijfers in een kolom en sorteer deze van hoog naar laag of van laag naar hoog. Hierbij kun je kiezen om alleen die cellen te sorteren of de selectie uit te breiden zodat andere cellen in dezelfde rij met sorteren mee worden verschoven. Daarna selecteer je cellen in een kolom en tel je alle getallen via autosom bij elkaar op.


_


__
Les 5
_


Vormgeving van cellen door achtergrondkleur en randen te gebruiken


_
Het is de bedoeling dat je Excel 2013 werkmap er naast functioneel ook mooi uit komt te zien. Pas de uitstraling aan door achtergrondkleuren, verschillende type tekst en randen te gebruiken. Door dit minimalistisch toe te passen krijgt je werkmap een professionele uitstraling.


_


__
Les 6
_


Werken met tabbladen


_
Wat zijn tabbladen en hoe maak je nieuwe of kopieer je bestaande tabbladen. Geef de tabbladen een naam en een kleur.


_


__
Les 7
_


Afdrukmogelijkheden van je Excel werkmap


_
Bekijk de afdrukmogelijkheden van Excel. Druk de hele werkmap of een selectie van cellen af. Pas de printmarges van je document aan of zorg dat het document zich automatisch aan het gekozen papierformaat aanpast.


_


__
Les 8
_

Berekeningen in een budgetoverzicht maken


_
Maak formules met Excel 2013 en sla deze op. Tel een lijst inkomsten bij elkaar op. Tel vervolgens totaaluitkomsten bij elkaar op. Trek inkomsten en uitgaven van elkaar af. Bereken btw en zorg dat alles in een budgetoverzicht te bekijken is.


_


_

_
Les 9
_

Kopieer je budgetoverzicht als nieuw tabblad en maak een totaaloverzicht


_
Kopieer je budgetoverzicht van januari en plak deze als nieuw tabblad voor het overzicht van februari. Pas de inhoud aan door andere getallen te gebruiken. Maak een nieuw tabblad aan waarin je een totaaloverzicht van inkomsten, uitgaven en btw van januari en februari door middel van formules berekent.


_


_

_
Les 10
_

Maak complexe grafieken van je budgetoverzicht in een handomdraai


_
Excel is niet alleen goed in berekeningen maar ook in het visualiseren daarvan in de vorm van fantastische grafieken. Als je nog niet zoveel met Excel hebt gedaan dan weet ik zeker dat je dit resultaat van je eigen werk nooit had durven dromen.


_