De grootste gemakken van de auto van nu

Vroeger was alles beter; zo af en toe komt die opmerking weer eens voorbij. Voor auto’s geldt juist het tegenovergestelde. De auto van nu maakt juist een einde aan heel wat ongemakken. De negen grootste gemakken op een rijtje.

advertorial  

Instappen wegwezen
Door het innovatieve deurontwerp maakt de Ford B-MAX uw leven net iets makkelijker en comfortabeler. Goed begin van een reis dus.
Lees verder

4. Het einde van de ijskrabber
Tja, de ijskrabber is nog wel nodig, maar er zijn inmiddels auto’s met voorruitverwarming. En dat scheelt: de voorruit ontdooit snel en is meteen ook condensvrij. De ijskrabber heeft u alleen nog nodig voor de zijramen.

5. Het einde van het gewring
Hoe vaak heeft u uw auto vervloekt omdat u uw hoofd stootte of omdat u zich in rare bochten moest wringen om in- of uit te kunnen stappen? Gelukkig zijn er tegenwoordig autofabrikanten die beseffen dat een comfortabele autorit begint bij comfortabel instappen. Een extra brede instap – er zijn auto’s die over een instap van anderhalve meter beschikken – en hogere stoelen maken het in- en uitstappen eindelijk gemakkelijk.





6. Het einde van het gebibber
Buiten is het koud, maar binnen is het lekker warm. Toch? Ja, in huis vaak wel, maar in de auto liet de temperatuurregeling nog wel eens te wensen over. De meeste auto’s van nu beschikken echter over een automatische airco die zich niets aantrekt van de weersomstandigheden buiten. Twintig graden is dus altijd twintig graden, of u nu door de vrieskou of in een hittegolf rijdt.

7. Het einde van de beschadigde spiegels
Vergeet u ook zo vaak om uw buitenspiegels even in te klappen voor u naar binnen gaat? Vervelend, want spiegels zijn snel beschadigd. Het is dus maar goed dat steeds meer nieuwe auto’s zijn uitgerust met automatisch inklapbare spiegels; op het moment dat u uw auto afsluit, klappen de buitenspiegels automatisch in.

8. Het einde van slecht zicht
Weinig zaken zijn zo vervelend als ruitenwissers die te snel of te traag wissen. Automatische ruitenwissers maken ook aan dat ongemak een einde. Deze ruitenwissers reageren automatisch op de neerslag en passen zich aan aan de hoeveelheid neerslag, waardoor u altijd goed zicht heeft. Over zicht gesproken: ook de automatische verlichting maakt het u makkelijk. Steeds meer nieuwe auto’s schakelen de verlichting automatisch in op het moment dat het begint te schemeren of wanneer u een tunnel inrijdt. Gemakkelijk en wel zo veilig.

9. Het einde van de rommel
Vroeger waren het rondslingerende cassettebandjes. Daarna werden het de cd’s die door de hele auto lagen. Maar tegenwoordig heeft u genoeg aan een smartphone, een USB-stick of een MP3-spelertje. Bij sommige audiosystemen moet u dit device nog aansluiten op het audiosysteem, maar de ontwikkelingen gaan hard: de nieuwste audiosystemen halen uw muziek via Bluetooth® gewoon van uw smartphone. Het einde van de rondslingerende muziek is eindelijk daar.

Lees meer over dit onderwerp

1. Het einde van de parkeer- en achteruitrijdschade


De meeste nieuwe auto’s beschikken over parkeersensoren. En wat een uitvinding: eindelijk zonder klamme handen in dat kleine plekje inparkeren. Nog zo’n handigheidje is de achteruitrijdcamera. Op het moment dat u uw auto in z’n achteruit schakelt, verschijnt er op uw dashboard een kleurenbeeldscherm waarop u precies ziet wat er achter uw auto gebeurt.

2. Het einde van de snelheidsboete
De cruise control zorgt voor ontspannen rijden, en niet alleen vanwege het feit dat u uw voet naast het gaspedaal kunt laten rusten. Het fijne van rijden met cruise control is ook dat u niet te hard rijdt. Want zeg nu zelf: hoe vaak is het u niet gebeurd dat u na verloop van enige tientallen kilometers op uw dashboard keek en erachter kwam dat u boven de toegestane snelheidslimiet zat? De cruise control houdt de door u ingestelde snelheid vast; dat rijdt een stuk makkelijker.

3. Het einde van de sleutel
Nou ja, niet helemaal natuurlijk, maar de rol van de autosleutel is wel veranderd. Veel nieuwe auto’s zijn uitgerust met sensoren waarmee ze de unieke code van uw autosleutel detecteren. Dat is handig: op het moment dat u het autoportier wilt openen, ontgrendelt de auto automatisch, zelfs als uw sleutels nog in uw tas zitten. Ook voor het starten van de auto is de sleutel niet altijd meer nodig: veel nieuwe auto’s starten simpelweg met een druk op de knop. U moet de sleutels overigens wel bij u hebben, want als de auto geen sleutelcode detecteert, weigert hij dienst.