De schilderklas van Inger Vonkeman

De schilderklas van Inger Vonkeman
De schilderklas van Inger Vonkeman

Inger Vonkeman is kunstenaar en lerares. Wij zijn te gast bij één van haar lessen ‘schilderen met acrylverf”. Vandaag leren de cursisten om wat losser te worden met het maken van composities. Er wordt eerst een schets met houtskool gemaakt, welke daarna op doek moet worden overgebracht. En dat lijkt makkelijker dan het in werkelijkheid is.

Zo laat Vera zien welke verschillen er op kunnen treden. De schets bestaat uit een paar lijnen terwijl er op doek 6x zoveel staan afgebeeld. Hier verraad ze haar positieve levenshouding door te reageren met “dan heb ik ook meer mogelijkheden”. Zo is het en zo horen wij dat graag.

Over Inger Vonkeman
Na de opleiding Fine Arts aan de Wirral Metropolitan College in Engeland en vervolgens aan de Academie te Den Haag woonde Inger Vonkeman een periode in Singapore.
Sinds haar terugkeer in Nederland heeft Inger Vonkeman zich toegelegd op abstract werk. Zij zoekt naar uitdagingen die het ‘scheppen uit niets’ haar biedt.

Recentelijk werkte Inger Vonkeman o.a. aan een serie ‘Zuid-Oost- Azië’ geïnspireerd op de ingetogenheid van harmonie die zo treffend is voor Aziaten.

Video vergroten