Deze steden stralen in de winter. En met de auto begint de vakantie vo

Als de natuur in winterslaap is, zijn sommige steden juist op hun allergezelligst. De lichtjes stralen en winkeliers doen hun best om de stad onder te dompelen in de gezelligste kerstsfeer. Een aantal steden steekt er met ‘piek en kerstboom’ bovenuit. En het leuke is: sommige zijn zo dichtbij dat je er eenvoudig met je eigen auto naartoe rijdt. Controleer voor je weggaat of je de winterbanden al hebt laten monteren en neem eventueel sneeuwkettingen mee. Pak een leuke winterpicknick in voor onderweg. Zet de mooiste kersthits op je iPod. En de vakantie begint direct bij het instappen voor de deur.Suzuki loves inruilen
Opel, Ford, Citroën of Fiat… alle merken zijn bij ons welkom. Bereken jouw inruilwaarde op www.suzuki.nl.

Winterpret in Brussel
Laten we de reis beginnen bij onze zuiderburen, Brussel. Vanaf veel plaatsen in Nederland is dit nog geen twee uur rijden en toch heb je het gevoel dat je al diep in Frankrijk zit. Brussel heeft een eigen chique sfeer, maar is tegelijk ook zeer toegankelijk. En één ding is zeker. In Brussel weten ze als geen ander wat goed en lekker eten is. In de winter pakt Brussel extra uit met ‘Winterpret’, een groot winter- en kerstspektakel op en rond de Grote Markt. Vanaf 25 november begint de kerstmarkt met meer dan 200 kraampjes. ’s Avonds is er een spectaculaire lichtshow op de gevels van de Grote Markt. Er is een ijsbaan en er zijn kermisattracties. Zoals een reuzenrad waarmee je uitzicht hebt over de lichtjes van de stad.

De lichtjes van Parijs
Als je ’s ochtends vroeg wegrijdt, ben je net op tijd voor een late lunch in hartje Parijs. En als de zon een beetje z’n best doet, kan dat zelfs op een terrasje. Parijs leeft altijd! En de wintersfeer is sprookjesachtig met de geur van tamme kastanjes en de kerstverlichting in de winkelstraten. Parijs doet z’n naam als lichtstad in de winter extra eer aan. En als je even geduld hebt kun je vanaf 7 januari profiteren van kortingen bij de mooiste winkels.


Smakelijke winter in Berlijn

Voor Berlijn kun je beter een (lang) weekend uittrekken. Maar dat is het ook zeker waard. Berlijn is een van de populairste steden van Europa en het maakt zijn reputatie ook in de winter meer dan waar. Er zijn meer dan 50 kerstmarkten. En als het leven zich van buiten naar binnen verplaatst, komen bijzondere gerechten op tafel. Denk aan Glühwein met kruidnagel, sinaasappel, citroen, kaneel en anijs, en de beroemde Duitse Stolle, een heerlijk kerstbrood gevuld met fruit.


Wenen: de ongekroonde winterkeizer

Wenen is de stad van Sisi en de wals. In de kerstperiode beleeft het zijn mooiste tijd. Warm je aan die geweldige sfeer. Dompel je onder in de koffiehuizen met verrukkelijke warme dranken en taarten. Maar let op: bereid je goed voor en koop vooraf tickets voor de attracties die je echt niet wilt missen. Want Wenen is zeker rond de kerst een populaire bestemming.

Bronvermelding foto 2: skyfish / Shutterstock.com

Bronvermelding foto 3: Elena Dijour / Shutterstock.com

Advertisement