Direct actief op internet met WebXpress50plus

Webxpress50+
Webxpress50+

Kleurrijke handleiding geschreven in samenwerking met ouderengroepen
Er is meer en meer behoefte aan het gebruik van internet. Na het browsen en e-mailen is er ook vaker behoefte aan een eigen website. Vooral om foto’s, filmpjes, hobbies, verzamelingen en andere informatie te delen met kinderen, kleinkinderen, kennissen en vrienden.  Iedereen die modern denkt, doet dat soort dingen tegenwoordig via een eigen website. Ook ouderen, en zeker de grote groep 50plussers.

Alles in één
Het maken van een eigen website is normaal gesproken niet eenvoudig. En alleen een boek biedt ook geen uitkomst. Zelfs de bekende reeks ‘voor dummies’ biedt vaak onvoldoende eenvoudige informatie voor wie nieuw is op internet. En wie het wél snapt moet dan nog een provider vinden, webruimte huren, en een systeem zoeken om de informatie op de website te plaatsen en aan te passen en te actualiseren.
WebXpress50plus lost al dat soort vragen wel op.
WebXpress50plus is een boek met een CD-Rom. De aanschaf van WebXpress50plus is inclusief 50Mb webruimte plus een handig programma om informatie op die webruimte te zetten. Ook is voorzien in een zelf te kiezen naam voor de website. Alles wat iemand nodig heeft om een website te maken, is dus direct voorhanden.

Vijf eenvoudige stappen
Het kleurrijk uitgevoerde boek bevat 144 pagina’s. Het begint met een korte introductie over wat internet is. Daarna wordt in vijf eenvoudige stappen uitgelegd hoe een website gemaakt wordt. Niet theoretisch, maar puntsgewijs met duidelijke instructies. Op die manier kan iedereen tekst plaatsen, foto’s invoegen, een gastenboek maken, geluid en bewegend beeld toevoegen en extra hyperlinks plaatsen. Ook het inloggen en uitloggen wordt eenvoudig en praktisch uitgelegd. Een gebruiker reageerde als volgt: “WebXpress50plus is de derde poging van mij om een website te maken, en de eerste waarbij ik succesvol ben!”.

2Com2
WebXpress50plus is ontwikkeld en uitgegeven door 2Com2. Dezelfde organisatie is ook verantwoordelijk voor KidsXpress waarmee jonge kinderen een eigen -reclamevrije- website kunnen maken en beheren.
Bij het schrijven van het boek en het ontwikkelen van het programma is regelmatig contact geweest met ouderengroepen. Ook zijn boek en programma door verschillende 50-plussers getest.
Taalgebruik, opzet en uitvoering zijn speciaal aangepast aan de doelgroep; iedereen kan hierdoor met WebXpress50plus uit de voeten. Hoewel het voor ouderen is geschreven, werkt het systeem natuurlijk ook voor jongeren, twintigers, dertigers, veertigers en ieder ander die zichzelf een absolute beginner vindt.
WebXpress50plus is te koop bij de betere boekhandel en bij 2Com2.