Dit zijn de mannen van Antje Monteiro in MAMMA MIA

Foto: Roy Beusker
Foto: Roy Beusker

Stage Entertainment maakte 17 juni de auteurs voor MAMMA MIA bekend. De hoofdrollen gaan naar: Dieter Troubleyn, Emiel de Jong en Zjon Smaal Ze spelen de rollen van respectievelijk Sam, Bart en Harrie

Albert Verlinde, producent en algemeen directeur Stage Entertainment Nederland:
“Er is ontzettend veel gespeculeerd over de invulling van deze rollen. We waren op zoek naar drie goede acteurs met de charme, de looks en de humor die nodig is voor deze mannelijke hoofdrollen en die hebben we gevonden in Dieter, Emiel en Zjon.

23 september MAMMA MIA in première
Tijdens de fotoshoot waren de mannen voor het eerst samen en de sfeer zat er direct lekker in dus dat belooft veel goeds.” MAMMA MIA! met 22 bekende ABBA hits als; ‘Dancing Queen’, ‘Knowing Me, Knowing You’, ‘Super Trouper’ en uiteraard ‘Mamma Mia’ is vanaf 6 september 2018 te zien in het Beatrix Theater in Utrecht en gaat op 23 september in première.

Dieter Troubleyn
Dieter is initieel Radio DJ, maar wist door zijn veelzijdigheid een bijzonder rijke carrière uit te bouwen in België en Nederland. Hij speelde in diverse televisieseries zowel in Nederland als België zoals Costa, Spangen, Onderweg naar Morgen, De Wet volgens Milo, Danni Lowinski en Rozengeur & Wodkalime. Speelde in diverse theaterproducties als Les Misérables en Elisabeth en vertolkte de hoofdrol van Jezus in de productie Jesus Christ Superstar.
Als stem-acteur sprak Dieter diverse bioscoopfilms in waaronder Planes, Madagascar, Zootropolis, Alvin & The Chipmunks, Rango en Beauty & The Beast. Afgelopen twee jaar tourde Dieter met z’n Diamondsongs & Seagulls langs Hafabra orkesten in België en Nederland.

Emiel de Jong
Emiel de Jong is acteur en theatermaker, self-made, want na twee jaar brak hij zijn studie af om op de planken te staan met cabaret duo Schudden. Het duo won het Groninger Studenten Cabaretfestival en werd tweede op Cameretten. Er volgden tien theaterprogramma’s en drie van deze programma’s werden genomineerd voor de Poelifinario.
Inmiddels heeft hij zijn eigen jeugdtheatergroep Graasland opgericht, waarmee hij op Schudderiaanse wijze voorstellingen maakt voor de hele familie. Daarnaast speelde hij in meerdere commercials, kleine rollen in tv-series en een rol in de film Dorsvloer vol confetti van Tallulah Schwab.

Zjon Smaal
Momenteel is Zjon te zien in Disney’s The Lion King waar hij de rol van Pumbaa speelt. Daarvoor was hij te zien in onder andere The Bodyguard, Harrie let op de Kleintjes, Soldaat van Oranje, Sister Act, Zorro, Petticoat, The Full Monty, Urinetown, Sound of Music, Ciske de Rat, Beauty and the Beast, Annie en Passion. Voor zijn rol in The Full Monty won hij een John Kraaijkamp Musical Award voor beste mannelijke hoofdrol. Tevens kreeg hij nominaties voor zijn bijrollen in Urinetown en Sister Act. Op televisie was Zjon onder meer te zien in De Maatschap, Wie goed doet en Spangas. Hij leende zijn stem aan karakters in de (tekenfilm)series Supernoobs, 11, Richie Richen de titelrol in Atomic Puppet.

Verhaal MAMMA MIA!
De wereldwijde hitmusical MAMMA MIA! is dé feel-good show van het nieuwe theaterseizoen. MAMMA MIA! combineert ABBA’s grootste hits met een energiek en komisch liefdesverhaal over alleenstaande moeder Donna (Antje Monteiro) en haar dochter Sophie (Jolijn Henneman) op een paradijselijk Grieks eiland. Sophie staat op het punt te trouwen terwijl haar moeder met haar bruisende verleden wordt geconfronteerd door een ontmoeting met drie voormalige liefdes. Sophie die op haar bruiloft door haar echte vader wil worden weggegeven, probeert uit de vinden wie van de drie mannen dat is. Donna’s beste vriendinnen van vroeger komen voor de bruiloft naar het eiland om herinneringen op te halen aan hun tijd als het zangtrio Donna and the Dynamo’s. Een verhaal over liefde, vriendschap en identiteit verteld aan de hand van de tijdloze hits van ABBA.

MAMMA MIA! wereldwijd
MAMMA MIA! beleefde 19 jaar geleden haar wereldpremière op London’s West End, waar de show nog steeds te zien is. Inmiddels heeft de musical al 60 miljoen bezoekers getrokken en is deze uitgevoerd in 16 verschillende talen. In 2008 ging de filmversie van MAMMA MIA! The Movie in première en aankomende zomer verschijnt het vervolg MAMMA MIA! Here we go again. Volgend seizoen viert MAMMA MIA! de musical de 20e verjaardag in het Londense West End.

STAGE ENTERTAINMENT
MAMMA MIA!
wordt in Nederland geproduceerd door Stage Entertainment Nederland in de Nederlandse taal en in samenwerking met Judy Cramer, Richard East en Björn Ulveaus namens Littlestar en Universal. Met de muziek en teksten van ABBA-leden Benny Andersson & Björn Ulvaeus, MAMMA MIA! is geschreven door Catherina Johnson, geregiseerd door Phyllida Lloyd en de choreografie is van Anthony van Laast. Het decor is ontworpen door Mark Thompson, met lichtontwerp van Howard Harrison en geluidsontwerp van Andrew Bruce & Bobby Aitken. De arrangementen zijn geschreven door Martin Koch die tevens verantwoordelijk is voor de muzikale supervisie.

Artikel links